Putovanje u Majdanpek

Majdanpek hotel i put – ponuda aranžmana: Majdanpek je naselje u istoimenoj opštini Borskom okrugu. Nalazi se u severnom delu istočne Srbije, u uzanoj dolini reke Mali Pek. Ovakakv geografski položaj dodatno ulepšavaju planine koje Majdanpek okružuju – Miroč, Deli Jovan, Stola, Mali Krš, Veliki Krš, Homoljske planine, Starice i Šomrde. Da je reč o istinskom prirodnom rezervatu, govori i činjenica da ga okružuju pećine, guste šume, reka Pek i izvor reke Mlave.

Današnje ime grada se prvi put spominje u turskom dokumentu iz sredine XVI veka kada je predstavljen kao Medani Pek. Ovo ime vodi poreklo iz mešavine arapsko-turskih, staroslovenskih i starogrčkih izraza. O tome da je ovaj grad u dalekoj prošlosti bio drevno rudište svedoče lokaliteti iz eneolita – Praurija i Rudna glava. Budete li odlučili da se uputite na svoje Majdanpek putovanje iskoristite jedan od naših pogodnih aranžmana.

Majdanpek znamenitosti i atrakcije

Majdanpek je odlična destinacija na kojoj možete potražiti smeštaj i odatle posećivati lokalitete i znamenitosti, kako kulturne, tako i prirodne – koje su na maloj udaljenosti od grada. Tako je jedna od najistaknutijih znamenitosti, lokalitet Lepenski Vir koji je otkrio Dragoslav Srejović. Ovo je stanište iz doba mezolita i ranog neolita što znači da je njegova starost oko 8500 godina. Ovo je toliko značajan lokalitet jer govori o životu praistorijske zajednice ribara i lovaca uz Dunav.  Još jedno arheološko nalazište blizu Majdanpeka je Rudna Glava – lokalitet koji pripada Vinčanskoj kulturi.

Planina Starica sa svega 796m nadmorske visine je posebna prirodna atrakcija turistima jer se sa nje pruža pogled na rudske kopove i grad, a na njoj se nalati i uređena skijaška staza Rajkovo. Pod ovom planinom, u gustoj šumi bukve, hrasta i javora, nalazi se Rajkova pećina, a oko nje se nalazi još približno 110 pećina. Kroz ovu pećinu protiče Rajkova reka, a u njoj se nalati i bogat pećinski nakit.

Majdanpek smeštaj

Kada je Majdanpek smeštaj u pitanju, postoji nekoliko opcija. Veliki broj domaćina je otvorilo vrata svojih kuća i turistima pružilo privatne smeštajne jedinice. Još jedna opcija je i Majdanpek hotel koji se nalazi u centru grada. Za koju god opciju da se odlučite, bićete impresionirani velikodušnoću i manirima lokalnog stanovništva.  

Majdanpek aranžmani čekaju na vas, a na vama je samo da se odlučite za onaj koji vama najviše odgovara.

Pretraga

Destinacija

  • Majdanpek

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Vikendica Vlaole

Izdajem vikendicu na selu, vikendica je potpuno opremljena, zimi loženje vatre u peći, što daje lepu toplotu. Vikendica se nalazi…

KONTAKTIRAJTE
5€/noćenje