Mokra Gora putovanje

Mokra Gora smeštaj – aranžmani za Mokra Gora putovanje: Mokra Gora je naseljeno mesto u gradu Užice u Zlatiborskom okrugu. Ovo mesto se nalazi na granici Srbije sa Bosnom i Hercegovinom, te je destinacija koju rado posećuju turisti iz regiona, ali i sveta uopšte. Naime, ono što mami turiste iz svih krajeva sveta su brojne znamenitosti u samom mestu i okolini. Veoma poznati Drvengrad i nezaobilazna Šarganska osmica samo su neke od atrakcija koje možete obići ako se upustite u avanturu po Mokroj Gori.

Ukoliko želite da posetite mesto Mokra Gora putovanje možete pronaći u okviru ponuđenih  aranžmana na našem sajtu koji uključuju posetu i ovom gradu. Aranžmani za Mokru Goru tradicionalno povlače veliko interesovanje, prvenstveno zbog blizine i pristupačnosti destinacije.

Mokra gora smeštaj – apartmani i hoteli

Ovo maleno etno selo, kako ga mnogi nazivaju, nudi veliki izbor i apartmana i hotela, te se možete odlučiti za tip smeštaja u zavisnosti od toga šta vam više odgovara. Kada je u pitanju Mokra Gora apartmani su nešto brojniji u odnosu na hotele. Uređeni su veoma dobro i sadrže sve što vam je potrebno za opušten odmor, pa ukoliko preferirate privatan smeštaj, imate veliki izbor pred vama. Ako se odlučite za destinaciju Mokra Gora hoteli koji su vam na raspolaganju garantuju odličnu hotelsku uslugu kako bi vam odmor protekao što prijatnije.

Mokra Gora put – udaljenost i vreme puta

Put Beograd Mokra Gora dugačak je oko 210 kilometara, što znači da do ovog interesantnog mesta možete stići za oko 3,5 sata. Na putu do Mokre Gore može se obići i Ovčarsko-kablarska klisura i Potpećka pećina.

Ukoliko putujete iz Vojvodine, put će biti nešto duži – Mokra Gora je od Novog Sada udaljena oko 310 kilometara, pa put može trajati do 4 sata. Vreme puta ne bi trebalo da vas obeshrabri, jer ćete se po dolasku na destinaciju opustiti i uživati u prirodnom ambijentu.

Obilazak Mokre Gore u organizaciji turističke agencije je u najvećem broju slučaja jednodnevni put, koji uključuje i posetu Višegradu sa Andrićgradom.

Mokra Gora atrakcije – šta videti i obići u Mokroj Gori?

Mokra Gora gaji veoma razvijen turizam, te ukoliko se odlučite za posetu Mokre Gore, obavezno se provozajte Šarganskom osmicom i uživajte u prelepim predelima Srbije. Naime, veoma posećena turistička atrkacija Mokre Gore svakako je stari parni voz Ćira koji saobraća po obnovljenom delu pruge koja gledano iz vazduha ima oblik broja osam.

Mokru Goru krasi nekoliko desetina mineralnih izvora, a neki od njih su i veoma lekoviti, dok su pojedini toksični. Najpoznatiji lekoviti izvor u Mokroj Gori se zove Bele vode, te ako vas put navede na ovaj kraj Srbije, obavezno svratite do izvora.

Ono po čemu je destinacija Mokra Gora možda najpoznatija stranim turistima je Drvengrad, etno selo na brdu Mećavniku koji je izgradio filmski reditelj Emir Kusturica. Ovo etno selo je napravljeno za potrebe snimanja filma “Život je čudo”, a danas se svake godine tradicionalno krajem juna organizuju “Zavičajni dani”. Takođe, ono što mami turiste iz čitavog sveta nesumnjivo je “Kustendorf filmski festival”, koji se održava u Drvengradu od 2008. godine.

Pretraga

Destinacija

  • Mokra Gora

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Holiday Home Ella

Holiday Home Ella nalazi se u mirnom delu Mokre Gore, u Nacionalnom Parku Prirode, na Tari. Autentična planinska kuća, spoj…

KONTAKTIRAJTE
45€/apartman

Apartman Šarganska osmica

Apartman Šarganska osmica nalazi se na železnickoj stanici Šargan Vitasi. Prelepo mesto za porodični odmor. Pogled na čuveni voz Ćiru.…

KONTAKTIRAJTE
40€/najam apartmana