Putovanje u Niš

Niš smeštaj i put – ponuda aranžmana: Posetite Niš – najveći grad jugoistočne Srbije koji je u prošlosti bio administrativni, vojni i trgovinski centar različitih država, odnosno carstava kojima je pripadao. Ovaj grad nije samo značajan kao srpski, već i kao balkanski grad. O istorijskom značaju svedoči i činjenica da je ovo rodni grad rimskog imperatora Konstantina Velikog koji je Milanskim ediktom 313. godine priznao hrišćanstvo kao zvaničnu religiju Rimskog carstva.

Hoteli u Nišu kao i restorani su poznati kao mesta gde se najbolje jede u Srbiji. Nišlije su izuzetni domaćini koji će vam nesebično ponuditi sve sveže i prirodne proizvode, počevši od pršute, sira do izvrsne domaće rakije. Postoji mnoštvo prirodnih atrakcija i kulturnih znamenitosti zbog kojih bi trebalo da uz jedan od naših aranžmana posetite Niš.

Niš znamenitosti i prirodne atrakcije

Kada je reč o prirodnim atrakcijama, neizostavno treba spomenuti Nišku banju u koju hrle ljudi iz svih krajeva. Ovakav je slučaj od II veka kada su Rimljani ovde izgradili kupatlio. Ovde topla banjska voda pomaže svima koji pate od reume, steriliteta, kardiovaskularnh bolesti i onih koji se oporavljaju od povreda.

U blizini Niša se nalaze Sićevačka i Jelašnička klisura raskošnih lepota. Jedan od najlepših vidikovaca je Kamenički vis sa kog se prostire najlepši pogled na grad. Tu je i Cerjanska pećina, prirodna blagodet koje je nastalo pre više od 2 miliona godina.

Među Niš znamenitosti spadaju brojne crkve među kojima su najpoznatije Crkva Svetog cara Konstantina i carice Jelene, Crkva Svetog Pantelejmona i Latinska crkva. Obavezno posetite i Čegarsku kulu, mesto koje je tu da nas podseća na hrabrost ustanika iz Prvog srpskog ustanka.

Najistaknutiji simbol grada je Niška tvrđava koja se nalazi uz obalu Nišave. Ona je jedno od najbolje očuvanih utvrđenja na prostoru Srbije, ali i Balkana.

Smeštaj u Nišu

Bilo da vas zanimaju Niš hoteli, apartmani ili privatne jedinice, imaćete izbor koji će zadovoljiti vaše potrebe. Postoji i nekoliko hostela i hotel od 4 zvedzica koji nudi vrhunsku uslugu. U zavisnosti od vašeg budžeta možete naći različit smeštaj u Nišu koji će vam odgovarati. Cene smeštaja se mogu razlikovati i po udaljenosti od centra grada.  

I pored obilaska znamenitosti, ne zaboravite da posetite boemski kultak, Kazandžijsko sokače – kaldrimisanu ulicu u centru grada koje vrvi od ugostiteljskih objekata. Upoznajte jug Srbije i uživajte u svim čarima koje Niš nudi.

Destinacije - Niš

Pretraga

Destinacija

  • Niš

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Domaćinstvo La ViE

Domaćinstvo je koncipirano za ljubitelje lepog ambijenta,čistog vazduha, prijatnog prostora za rad i odmaranje i domaće hrane po želji gosta.…

KONTAKTIRAJTE
60€/najam objekta