Kolombo letovanje

Kolombo letovanje – aranžmani za Kolombo: Kolombo je ekonomska i poslovna prestonica Šri Lanke, a ujedno je i njen najveći grad. Smeštena je na zapadnoj strani ovog južnoazijskog ostrva, a status prestonice deli sa gradom Sri Džajaverdenepura Kote, u kome su smešteni sedište vlade i skupštine Šri Lanke.

Zbog njenog položaja u odnosu na Indiju, Šri Lanku nazivaju “suzom” ove države. Onaj ko odluči da je poseti, upućuje se pravo u Kolombo zbog njegovih raskošnih plaža i brojnih znamenitosti, karakterističnih za ovo podneblje i narod koji živi na njemu.

Ukoliko je vaša naredna destinacija za putovanje Kolombo letovanje će biti spoj relaksacije na obalama Indijskog okeana i avanturističkog obilaska jednog od najlepših ostrva na svetu, a na našem sajtu možete već sada pogledati koji aranžmani za Kolombo su u ponudi.

Atrakcije u Kolombu – šta videti i isprobati?

Kolombo je moderan grad preplavljen prodavnicama, restoranima, kafićima i drugim uslužnim objektima, a posebno se izdvajaju njegove znamenitosti čiji obilazak ne bi trebalo propustiti. Jedna od takvih je Nacionalni muzej izgrađen 1876. godine,  koji predstavlja najveću građevinu ostrva. Eksponati muzeja su posvećeni drevnoj Šri Lanci, a ova važna ustanova poseduje i vredne predmete koji su pripadali kraljevskoj porodici Šri Lanke, poput kraljeve krune i raskošnog nakita.

Atrakcije u Kolombu ne bi bile iste bez Memorijalne dvorane nezavisnosti, posvećene 1948. godini kada je ova ostrvska država stekla nezavisnost od Velike Britanije. Gangaramaja hram je srce budizma u ovom gradu, a čitav verski kompleks je ispunjen zanimljivim bitnim simbolima dominantnog budizma i principa koje ova vera propoveda. Ne propustite da obiđete i jezero Beira, a do njega, kao i do drugih delova grada možete stići popularnim vozilima tuk-tukovima.

Plaže u Kolombu

Plaže u Kolombu ocenjuju kao “parče raja na zemlji”, a bajkoviti peščani predeli upravo tako deluju svim svojim posetiocima. Na njima ćete pronaći raskošne palme sa okačenim ležaljkama između stabala, ljuljaške sa slamnatim sedištima i koralne grebene koje zapljuskuje kristalno čisto more. Najpoznatije i najlepše plaže u Kolombu su Tangalla, Beruwala, Dickwella, Polhena, Pasikudah, Mount Lavinia, Hikkaduwa i Unawatuna.

Kolombo smeštaj

Kada je u pitanju Kolombo smeštaj u ovom gradu možete pronaći u okviru hotela ili apartmanskih kompleksa. S obzirom na to da je reč o velikoj, izuzetno posećenoj turističkoj destinaciji, smeštaj je moguće pronaći u svakom trenutku, iako aranžmani za Kolombo uključuju i ovu stavku, pa brigu o hotelima i apartmanima možete prepustiti drugima.

Kolombo letovanje i upoznavanje Šri Lanke zvuče kao idealan plan za predstojeće leto, pa ne propustite mogućnost da predstojeće mesece učinite nezaboravnim upravo na ovoj egzotičnoj destinaciji.  

Pretraga

Destinacija

  • Kolombo

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.