Dar es Salam letovanje

Dar es Salam letovanje – aranžman: Dar es Salam je najveći grad Tanzanije, a istovremeno je i najbogatiji i najznačajniji ekonomski centar ove zemlje. Ime ovog grada znači “nebeski mir”. Pored toga ovaj grad je i obrazovni centar Tanzanije. Nalazi se na prirodnoj luci Indijskog okeana i uz Zanzibar predstavlja najvažniju turističku lokaciju kada je ova afrička zemlja u pitanju. Brojni turisti iz celog sveta posećuju ovu destinaciju, a ukoliko i vi želite da posetite Dar es Salam pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta.

Danas je Dar es Salam zbog svoje slikovite luke, prekrasnih plaža, i uzbudljivog noćnog života postao popularna turistička destinacija. Dar es Salam ima i nešto industrije, proizvodi se sapun, boje, cigarete, prehrambeni proizvodi, metalna galanterija, staklo, tekstil, obuća, nameštaj i drvna galanterija.

Dar es Salam smeštaj

Kada je u pitanju Dar es Salam hoteli koji postoje u ovom gradu pružiće vam maksimalan ugođaj i komoditet, s obzirom na to da je većina objekata modernog dizajna, sa svim sadržajem namenjenim gostima i njihovom zadovoljstvu. Dar es Salam hoteli u svojoj ponudi imaju razne usluge kojima će zaokupiti pažnju svojim gostima i udovoljiti čak i onim najzahtevnijim posetiocima, kao što su spa i wellness centri, bazeni, teretane i još mnogo toga.

Dar es Salam znamenitosti

Jedna od najznačajnijih znamenitosti Dar es Salama jeste Narodni muzej. Prvobitno je otvoren 1940. godine kao spomenik kralju Džordžu V, Nacionalni muzej i Kulturni centar vodi vas na putovanje kroz tanzanijsku živu prošlost. Muzej prikazuje važne fosile nekih od najstarijih ljudskih predaka otkrivenih tokom iskopavanja u klisuri Olduvai. Takođe možete naučiti tanzanijsko plemensko nasleđe i uticaj ropstva i kolonijalne trgovine.

Drugi vrhunci muzeja su etnografski prikazi tradicionalnih zanata, običaja, ukrasa i muzičkih instrumenata, kao i manja zbirka antičkih automobila, uključujući i Rolls Royce, koji je koristio bivši predsednik Julius Nyerere.

Na 15 minuta vožnje brodom od kopna, nalazi se prelepo ostrva Mbudia u morskom rezervatu Dar es Salam, gde deluje da je svet daleko od gradske vreve i centra grada Dar es Salama. Ljubitelji sunca dolaze ovamo da se oslobode na ostrvskim belim, peščanim plažama, da rone i plivaju u tirkiznim vodama. Bandas (slamnate kolibe) se mogu iznajmiti na plaži, dok lokalno stanovništvo prodaje sveže plodove mora i hladna pića. Ovo je jedan od najpopularnijih dnevnih izleta iz grada.

Last minute Dar es Salam

Dar es Salam last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovaj grad u Tanzaniji, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet predviđen za putovanje u Dar es Salam jesu i Dar es Salam first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje na ovaj egzotičnoj destinaciji.

Pretraga

Destinacija

  • Dar es Salam

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.