10 stvari koje morate videti dok ste u Japanu

Japan, ili kako ga često nazivaju zemlja izlazećeg Sunca, u nama najčešće budi asocijaciju na razvijenu kulturu i predele koji ostavljaju bez daha. Ova zemlja bogate istorije obiluje brojnim građevinama, hramovima i svetilištima, dok sa druge strane dominira svojom razvijenom tehnologijom i modernim zdanjima. Putovanje u Japan nešto je što svako sebi mora priuštiti makar jednom u životu, a ako se vama ukaže prilika, evo šta nikako ne smete propustiti.

Turisti u Japanu šetaju ulicom

Istražite neonske ulice Tokija

Regija oko Akihabare mesto je gde možete naići na arkadne igrice (fliperi i video igrice), japanske foto-kabine, radnje sa japanskim animacijama i iskustva virtuelne realnosti. Biće Vam jasno zašto baš ovaj deo grada zovu „Electric city“.

Naučite da pravite suši

Savladajte veštinu pravljenje sušija i naučite kako se pravi ukusna tradicionalna hrana. Ne samo da je pravljenje sušija impresivna veština, već pruža mnogo zadovoljstva i smeha.

Turisti u Japanu jedu suši

Vozite se „bullet“ vozom

Japanje velika zemlja sa mnogobrojnim živopisnim predelima i jedan od najboljih načina da se uverite u to jeste da jednostavno krenete na putovanje jednim od njihovih „bullet“ vozova koji mogu da razviju ogromnu brzinu.

Sake degustacija

Sake je fermentisano japansko pirinčano vino. Dostupno je u mnogo varijanti, a vi se potrudite da probate makar neku od njih u lokalnoj pivari u Naganou.

Degustacija alkoholnih pića u Japanu

Obratite pažnju na snežne majmune

Krenite ka planinama da biste videli neodoljive snežne majmune sa crvenim licem. Uglavnom se igraju u snegu, vise po drveću u šumi, a najčešće ih možete sresti na toplim izvorima.

Odsednite u riokanu

Riokan, smeštaj tradicionalnog tipa je mesto u kome bar jednom treba odsesti. Možda vam spavanje na bambusovom drvetu neće zvučati tako primamljivo, ali kada ga jednom probate, definitivno ćete razmisliti o svom krevetu od memorijske pene koji imate kod kuće.

Posetite zamak u Osaki

Zamak u Osaki je staro obeležje koje se nalazi u sred futurističkog grada. Saznajte ponešto o fascinantnoj istoriji i sigurno će vas živopisno okruženje zadiviti.

Proučite puteve samuraja

U planinama od profesionalaca možete naučiti kako da zamahnete samurajskim mačem. Na ovoj turi možete dobiti i tradicionalnu samurajsku odeću i oprobati svoje veštine zamahivanjem mačem po bambusu.

Crvena kapija u Japanu

Prošetajte kroz Tori kapiju

Sigurni smo da ste na Instagramu videli bezbroj fotografija poznate crvene Tori kapije koje postavljaju poznati blogeri i influenseri. Ali videti uživo ovu građevinu je neprocenjivo, pa iskoristite priliku da je uslikate za svoj profil.

Pogled na planinu Fudži

Na posletku, put u Japan nije kompletan bez pohoda na najveće obeležje, planinu Fudži. Najbolji pogled na najvišu japansku planinu se nalazi u Hakoneu. Ako želite, možete se sami popeti na ovu vulkansku planinu.

Da li smo vam zagolicali maštu? Krenite sa nama u avanturu istraživanja Japana.

Autor: Tijana Vanić | Objavljeno: 19.06.2019. | Modifikovano: 19.06.2019.