6 najboljih picerija u Beogradu

Poznajete li osobu koja je u stanju da odoli dobroj pici?

Ovaj italijanski specijalitet stekao je svetsku popularnost i već vekovima predstavlja omiljeno jelo mnogih, uključujući i Beograđane. Ukoliko vas zanima gde u Beogradu možete pronaći najbolje pice: tankog ili debelog testa, sa mesom ili vegetarijanske, klasičnih receptura ili nesvakidašnje, na pravom ste mestu!

Pročitajte tekst i odaberite svoju novu omiljenu beogradsku piceriju!

picerija u Beogradu

#1 Pizza bar – pica po svačijem ukusu

U ovom ukusno uređenom restoranu, koji je za veoma kratko vreme postao omiljena picerija na Vračaru, a i šire, moći ćete da pojedete još ukusniju picu.

Ovde možete probati picu u italijanskom stilu – sa veoma tankim i hrskavim testom koje je najsličnije onom u Italiji, ili picu u Čikago stilu – sa debljim testom, vazdušastim i mekim poput oblaka.

U svakodnevnoj ponudi restorana se mogu naći i druga ukusna jela poput supa, sendviča, paste i rižota, ali i mnoge neobične pice koje nećete imati priliku da probate nigde drugde u Beogradu. Neke od njih su Carbonara pica i Tartuf burata&karpaćo pica.

Na raspolaganju su vam dva Pizza bar lokala koja možete posetiti: jedan je u Mutapovoj 5-7 na Vračaru, a drugi na Novom Beogradu, u Bulevaru Mihajla Pupina 165v. Takođe se možete odlučiti i za dostavu koju vrše svakog dana do 23h.

Za koju god opciju da se odlučite nećete pogrešiti jer im je kvalitet usluge neprikosnoven!

#2 Majstor i Margarita – originalan naziv za piceriju izuzetnog kvaliteta

Majstor i Margarita je novija picerija prijatnog i modernog enterijera.

Originalna napolitanska pica koju tamo prave može se probati na dve lokacije u gradu: Vuka Karadžića 12 i Bulevar Kralja Aleksandra 248A, a možete je i poručiti. Ako to uradite očekujte najsvežije sastojke i testo hrskavo spolja, a vazdušasto iznutra.

Majstor i Margarita se već nekoliko puta našla na top listi najboljih pica na svetu, a takođe je tri puta i proglašena najboljom picerijom u Srbiji. Ako vam to nije dovoljan razlog da je probate, možda ćete se predomisliti nakon što čujete da u ponudi pored pice imaju i fantastična vina, craft piva i veoma kvalitetnu kafu.

#3 Snežana – picerija sa najdužom tradicijom

Ne postoji Beograđanin koji vam neće ispričati neku anegdotu ili priču iz mladosti vezanu za ovo mesto. U pitanju je kafe picerija sa tradicijom dugom čak 64 godine. Decenijama je Snežana predstavljala mesto za prvi sastanak. Mnoge velike ljubavi su se rodile tu i mnogi poslovi su sklopljeni, pesme napisane, skice nacrtane i ispiti spremljeni.

I danas će većina Beograđana odabrati ovo mesto da tamo odvede svoje goste na ručak ili piće. Razumljivo je i zašto, nalazi se na najlepšem ćošku Knez Mihajlove, nedaleko od Trga Republike, Kalemegdana i mnogih drugih zanimljivih i fotogeničnih krajeva Beograda.

Picu iz Snežane vešti pica majstori prave po originalnoj italijanskoj recepturi samo sa najsvežijim i najkvalitetnijim sastojcima, a njeno testo je uvek savršeno ispečeno.

#4 Pizza Pomodoro – italijanski šmek u centru grada

Picerija Pomodoro je toplo malo mesto u Hilandarskoj ulici koje u svojoj ponudi ima tradicionalno dobru picu ispečenu u peći na drva.

Nastala je 2005. godine i od tada ima goste koji joj se stalno vraćaju.

U svojoj ponudi pored fantastične pice, imaju i kolače, paste, salate i pravi italijanski espresso. Nakon što je jednom posetite, dolasci u ovu piceriju postaće vam slatka navika.

Pica

#5 Caribic pica – franšiza popularnija i od Meka

Verovali ili ne, Caribic pica je još 2013. godine u Srbiji uspela da zaradi više od čuvenog američkog lanca Mekdonaldsa.

Ova domaća franšiza nastala je u Novom Sadu pre 28 godina kao mala porodična picerija, a zatim su osnivači proširili svoj biznis na ostatak Srbije.

Mnogim Beograđanima je Caribic i danas omiljena pica, a ludi su i za njihovim sladoledom. Nalaze se na čak pet lokacija u gradu i nećete pogrešiti iz kog god lokala da poručite.

Pored pice i sladoleda, možete se odlučiti i za salatu, palačinke, burgere ili sendviče.

#6 Bucko – prva pica svakog brucoša

Ako niste nakon celodnevnih predavanja na faksu bar jednom otišli kod Bucka na parče pice s goveđom, verovatno niste studirali u Beogradu.

U pitanju je fenomen ulične pice koji će se verovatno proučavati u budućnosti, ali jedno je sigurno – goveđa salata iz Bucka postala je simbol Beograda.

Ukoliko nekim čudom do sada niste probali ovu picu, ne preostaje vam ništa drugo nego da odete do najbližeg Bucka i poručite sebi parče sa goveđom ili pilećom salatom. Naravno, oni u ponudi imaju i drugu hranu, poput sendviča, ali retke su osobe koje prvi put odole pritisku većine i odluče se za njih, a ne za čuvenu picu.

Ono što čini ovaj lokal sa uličnom picom uspešnim toliko godina je kontinuitet ponude koja se pokazala proverenom, to što ne štede na sastojcima, kao i cenovna i lokacijska pristupačnost. Prvi Bucko otvoren je u Francuskoj ulici, a drugi u Beogradskoj i od otvaranja pa do danas uvek su bili veoma posećeni, te nisu nikad imali potrebu da podignu cene, što ih čini omiljenim izborom gladnih studenata.

Nadamo se da vam je naš tekst otvorio apetit i pomogao vam da izaberete vašu novu omiljenu piceriju u prestonici Srbije.

Autor: Katarina Adamović | Objavljeno: 28.11.2022. | Modifikovano: 02.12.2022.