Aegean airlines – novosti

Najveća grčka avio kompanija, a od  2010. godine i jedna od 28  članica Star Alliance osnovana je 1987. kao Aegean aviation. Od 1999. obavlja komercijalne letove pod nazivom koji nosi i danas.  Centralne baze kompanije nalaze se na atinskom, solunskom i aerodromu u Larnaki na Kipru. 2013, godine postignut je dogovor o pridruživanju Aegean airlines drugoj grčkoj avio kompaniji Olympic airlines, iako  su nastavile da lete pod različitim imenima.

Aegean airlines je takođe učestvovao u procesu privatizacije kiparske kompanije Cyprus airlines, koja je bankrotirala i stoga se jedan od baznih čvorova Aegeana nalazi u Larnaki. Prvi letovi ove kompanije, počevši od maja 1999. bili su od  Atine do Herakliona na Kritu i Soluna, da bi danas ova kompanija uključivala 75 destinacija širom sveta.

Od skoro, Aegean je za svoje putnike uveo novitete u vidu poklona koje putnike čekaju na sedištima na letovima ove mediteranske kompanije. Ova novina zasnovana je na staroj grčkoj tradiciji pod nazivom “Filepse Tous” (“Ugosti ih”) i predstavlja izraz zahvalnosti Grka zbog toga što ste izabrali njihovu zemlju kao destinaciju u kojoj ste odlučili da provedete svoj odmor. Na ovaj način uživaćete u nekim od lokalnih specijaliteta ili suvenira, dobijenih od potpunih stranaca koji su pristali da učestvuju u ovoj akciji.

Cena letova do Grčke

Aegean airlines kao niskobudžetna kompanija leti i sa beogradskom aerodroma Nikola Tesla pa je našim stanovnicima omogućeno da do Atine ili Soluna lete  po najnižim tarifama. Cena karte u jednom smeru do Atine  iznosti svega  36 eura, a povratne 93 eura.  Ova (tarifa GO LIGHT) uključuje besplatan ručni prtljag, uz nadoknadu od 20 eura po pravcu ukoliko želite da ponesete i kofer težine do 23kg. Tarifa ne omogućava putnicima refundaciju iznosa ukoliko odustanu od putovanja, a izmena karte se može izvršiti uz nadoknadu od 40 eura. FLEX tarifa uključuje jedan besplatan kofer težine do 23kg, i besplatnu izmenu kupljene karte, ali je zato i cena karte skuplja. Ako planirate kraći boravak  ručni prtljag je sasvim dovoljan pa predlažemo da izaberete tarifu GO LIGHT i po najnižim cenama posetite glavni grad Grčke.

Ne oklevajte i već danas počnite da planirate savršen odmor u Grčkoj uz sav komfor i pogodnosti koje vam ova kompanija ostavlja  na raspologanju.

Autor: Lana Markovic | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.