Air Serbia letovi do Njujorka

Njujork, ili kako ga mnogi popularno nazivaju “Velika jabuka” (Big Apple) je jedan od najdinamičnijih gradova sveta, grad za koji se slobodno može reći da je centar svetske ekonomije i finansija, trgovine i turizma, mode i tehnologije. Tako veliki i tako zanimljiv, a tako daleko od nas, čak preko okeana. Međutim, u veoma bliskoj budućnosti i stanovnicima Srbije biće mnogo lakše da „zagrizu“ Veliku jabuku.

Nacionalna avio kompanija Air Serbia najavila je uspostavljanje direktnih avionskih letova na relaciji Beograd – Njujork. Ovo je divna vest za sve ljubitelje putovanja, poslovne ljude i studente koji iz godine u godinu u sve većem broju učestvuju u work and travel programima. Do sada su putnici iz Beograda do Njujorka leteli sa presedanjima, najčešće u Amsterdamu, Istanbulu, Cirihu, Štutgartu kao i drugim evropskim gradovima. Presedanja su zahtevala dodatne napore za čekiranje karata, kao i dodatno vreme koje putnici treba da provedu na aerodromu čekajući konekcioni let. Nakon uspostavljanja direktne avio linije Beograd – Njujork, sve će biti mnogo lakše i jednostavnije, a sam put bez presedanja kraći i udobniji.

Uspostavljanje direktnih letova od aerodroma Nikola Tesla u Beogradu do aerodroma JFK u Njujorku najavljeni su za jun 2016. godine. Prema navodima iz Air Serbia letovi do Njujorka će se odvijati pet puta nedeljno, a obavljaće se avionom A330-200. Ovo će biti izuzetno važan trenutak za Srbiju, jer će nakon pune 24 godine ponovo imati direktnu konekciju sa Sjedinjenim Američkim Državama. Letovi na ovoj relaciji će značajno učvrstiti položaj Beogaradskog aerodroma, kao izuzetno važnog čvorišta za region Balkana, a Air Serbia će potvrditi poziciju vodeće avio kompanije u regionu. Aerodrom JFK će biti prva dugolinijska destinacija Air Serbia od njenog osnivanja 2013. godine, a avion kojim će se obavljati letovi je prvi širokotrupni avion u floti naše nacionalne avio kompanije.

Severna Amerika i Evropa

Uvođenje direktnih letova od Beograda do Njujorka ne samo da će olakšati putovanja stanovnika iz Srbije i regiona ka Sjedinjenim Američkim Državama, već će privući i sve veći broj turista i poslovnih ljudi u Srbiju, što predstavlja izuzetno važan i značajan momenat za ekonomiju i razvoj cele zemlje. Povezivanje Srbije sa ovako važnim svetskim centrom daće veliki podstrek razvoju turizma u Srbiji i povećanju poslovnih investicija u ovom delu Balkana. Uvođenje ove avio linije donosi veliko olakšanje brojnim stanovnicima srpskog porekla koji žive širom severne Amerike, uključujući Njujork, Čikago i druge gradove, a kojih prema nedavnim istraživanjima ima preko 200.000.

Nacionalna avio kompanija Srbije uspešno ispunjava misiju povezivanja sa velikim svetskim centrima, a uvođenje direktnog leta do Njujorka je svakako odličan prvi korak.

Autor: Nevena Čepić | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.