Da li vas zanima putovanje na Mars? Eto nove destinacije!

Većini ljudi se sama ideja odlaska na drugu planetu čini neverovatnom i teško dostižnom, te najčešće i ne razmišljaju u tom pravcu. Međutim, postoje i oni koji ozbiljno razmatraju ovo putovanje na Mars i koji smatraju da će odlasci na Mars uskoro biti normalna pojava. Jedan od njih je svakako i milijarder Elon Musk. Evo šta on ima da kaže o putovanju na Mars. Da li će Mars postati nova top destinacija?

Naime, on je na nedavno održanom Međunarodnom astronautičkom kongresu u Gvadalahari objavio svoja nastojanja da ljudima omogući putovanje na druge planete, pre svega na Mars. On smatra da je to prilika koju ne smemo propustiti i da ovakav način putovanja mora biti zabavan i neponovljiv. Takođe navodi da bi „pohod na Mars“ mogao trajati oko 80 dana, a da bi putnici bili prevoženi letelicama koje bi sadržale sve pogodnosti kako bi im pružila ugodno putovanje, kao što su restorani i bisokopi.

Početak programa je planiran za manje od 2 godine, a početna cena karte iznosiće nešto više od 200.000 dolara. Ipak, iako ovo putovanje zvuči bajkovito i zanimljivo, postoje i određene opasnosti. Zato osobe koje su planirale da idu na ovo krajnje neobično putovanje moraju biti avanturisti, ali istovremeno spremni i da prihvate rizik nesreća koje se tokom puta mogu dogoditi. Da li se Mars već nalazi na vašem spisku destinacija koje želite da posetite?

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.