Direktni Vueling letovi iz Beograda do Barselone

Pored niskobudžetnih letova uveliko poznatih low cost avio kompanija, poput Wizzair-a ili Easyjet-a, postoje i druge kompanije koje redovno proširuju svoju ponudu letova. Španska kompanija Vueling uvela je nedavno direktan let iz Beograda do Barselone. Budući da mnogi  putnici nisu  upoznati sa ovim novitetima, bitno je naglasiti da se do katalonske prestonice sada može leteti po izuzetno povoljnim cenama, za razliku od previsokih tarifa koje za ovakav let nude drugi avio-prevoznici.

Dugo nije postojala mogućnost direktnog leta sa low cost kompanijama za Barselonu iz Beograda, pa su putnici praktikovali da idu na letove iz okolnih zemalja. Najbliža alternativa bio je let Wizzair-om iz sedišta te kompanije u Budimpešti (do čijeg aerodroma su domaći putnici uglavnom dolazili koristeći usluge kombi prevoznika), ili eventualno letom Easyjet-a sa presedanjem u Milanu koji je ukinut tokom 2014. godine.  Ovo su bili najpovoljniji načini da se dođe do Gaudijevog carstva i centra Katalonije.

Informacije o letu Beograd – Barselona

Od juna 2014. godine, kompanija Vueling konačno je uvela direktan let iz Beograda i omogućila domaćim putnicima da posete ovaj čarobni grad po zaista niskim cenama. Najniža tarifa karte (basic fare), podrazumeva besplatan  ručni prtljag čija veličina ne prelazi dimenzije 55x40x20 cm i težinu od 10kg. Ukoliko se desi da premašite te dimenzije prtljaga, moraćete da platite dodatnu tarifu od 35 evra po letu, dok je cena ove naknade pri rezervaciji putem Interneta 20 evra i uključuje prtljag težine 23kg. Pravila na aerodromu su izuzetno striktna pa vodite računa da ne premašite ova ograničenja.

Više informacija o Vueling Airlines

Sedište španske avio-kompanije Vueling, osnovane u februaru 2004. godine nalazi se nedaleko od Barselone, u mestu Prat De Ljobregat. Kompanija leti na preko 100 destinacija u Evropi, kao i Severnoj Africi i Bliskom Istoku.  Kako bi se prevazišli finansijski problemi 2009. godine kompanija se spojila sa Klik Air-om, ali je naziv Vueling zadržan (reč vuelo  na španskom znači let). Na taj način Vueling postaje druga najveća španska avio kompanija. Program lojalnosti putnika ove kompanije pod nazivom Punto, podrazumeva prikupljanje broja poena pri različitim rezervacijama online i na taj način se ostvaruje neki od popusta pri narednim rezervacijama. Sve usluge koje kompanija nudi (Flight booking; Car hire; Hotel booking; Visa Vueling Vueling Pass) nose određeni broj poena. Ove poene možete koristiti za svoje potrebe ili ukoliko želite da rezervišete za drugu osobu.  Potrebno je samo da kreirate profil na stranici http://www.vueling.com/en i ove mogućnosti će vam biti dostupne.

Za sada nam ostaje da se nadamo i verujemo da će ovaj Vueling proširiti broj destinacija iz naše prestonice ka brojnim egzotičnim mestima koje inače imaju u ponudi. Do tada, uživajte u mogućnosti da sa stilom i za manje novca posetite Barselonu i uživate u njenim čarima.

Autor: Lana Markovic | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.