Dobre vesti: KLM uvodi let za Boston iz Amsterdama!

Početkom sledeće godine uvodi se let za Boston iz Amsterdama, saopštila je francuska avio-kompanija KLM. Novi let upotpuniće već postojeću vezu između Amsterdama i Bostona, s obzirom na to da na ovoj relaciji postoji linija koja leti dva puta dnevno.

Grad Boston - zalazak sunca

Novi let

Od 31. marta naredne godine sa aerodroma Šipol u Amsterdamu do Bostona poletaće avioni svake srede, petka i nedelje. Na svakom letu francuska avio-kompanija nudiće svojim putnicima 292 mesta. Očekuje se da će od 1. jula 2019. godine ova francuska kompanija uvesti i četvrti let nedeljno, i to ponedeljkom.

“Dodajući direktni KLM let za Boston, nudimo našim putnicima više opcija, upotpunjući ponudu naših partnera iz Delta Air Lines-a. Boston je sedamnaesta severnoatlantska destinacija ka kojoj KLM direktno leti“, izjavio je predsednik i izvršni direktor KLM-a Pieter Elbers.

Raspored letenja

Trenutno kompanija Delta Air Lines, partner kompanije Air-France KLM leti dva puta dnevno na relacija Amsterdam-Boston.

Prema rasporedu letova, prvi let iz Amsterdama je u 17 časova po centralnoevropskom vremenu,a avion stiže u Boston u 18.30 po lokalnom vremenu. Drugi put u toku dana avion poleće iz Bostona u 22 časa, a planirano je da stigne na aerodrom Šipol sledećeg dana u 10.35 časova po centralnoevropskom vremenu.

Romantični amsterdam kanali

Linija Beograd – Amsterdam

Lou-kost kompanija Transavija organizuje letove na relaciji Beograd-Amsterdam. Ova kompanija koja je ujedno i partner KLM grupe, prema rasporedu letova za leto ove godine leti šest puta nedeljno iz Beograda. Karte za ovaj let u jednom smeru može se naći po ceni od 39 evra.

Zašto baš Boston?

Najveći grad američke savezne države Masačusets čuven je po Univerzitetu Harvard i jedan je od najstarijih i najbogatijih američkih gradova. U Bostonu se nalazi i jedan od najvećih muzeja na svetu Muzej lepih umetnosti trenutno broji preko 450 hiljada umetničkih dela, a otvoren je davne 1876. godine. Bostonska ekonomija oslanja se na finansijske usluge, osiguranje, obrazovanje i visokotehnološki razvoj i proizvodnju, a kako veliki broj Evropljana živi ili radi u ovom gradu na istočnoj obali Sjedinjenih Država, uvođenje redovne linije do Bostona će olakšati česta putovanja.

Air France – KLM

Prevoz putnika i robe, poslovni transport i održavanje vazduhoplova predstavljaju osnovne delatnosti jednog od najvećih avio-prevoznika na svetu. Ova kompanija predstavlja vodeću grupu kada je u pitanju međunarodni saobraćaj iz Evrope i dnevno izvede do 2300 letova, pa ako vam se ide u Boston, znate još jedan način kako možete da odete!

Autor: Milica Dabović | Objavljeno: 15.08.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.