Eskobarovi nilski konji prave haos

Posle neverovatnog i krvavog okršaja između najvećeg narko bosa ikada, Pabla Eskobara i policije, svi su očekivali da će se tu završiti njegov uticaj na Kolumbiju. Niko nije očekivao da će se, čak i posle 20 godina osetiti njegov uticaj na bilo čemu sem prometa narkotika po svetu.

Neverovatno iznenađenje je nastupilo kada su, posle Pablove smrti, 4 nilska konja koje je kupio 80ih godina prošlog veka od Kalifornijskog zološkog vrta puštena u diviljinu, i od tada namnožili na čak 35 članova krda. Ovo ga čini najvećim slobodnim krdom nilskih konja van Afrike

Nastanili su se u severu Kolumbije, a kako bi nadležni organi sprečili debalans do kog može doći zbog njihovog prenamnožavanja, odlučili su da pokušaju da ih obuzdaju. Proces kastracije bi mogao da zaustavi njihovo množenje, ali s’ obzirom da ne mogu da potvrde pol jedinke pre nego što je uspavaju, ova metoda se ispostavila kao jako neefikasna i neispaltiva. Neke od drugih ideja koje su imali je da postave kamenje, drveće i žice oko njih i tako ih ograde na jedan ograničen prostor, da ne bi mogli da lutaju i haraju Kolumbijom, što bi moglo da bude potencijalno opasno za stanovnike. Tako da im ostaje samo plivanje, neće moći da dopru do obližnjih ostrva čak i ako pokušaju. Ovako oni izgledaju:

Autor: Uros Milovanovic | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.