Flying Blue nagradni program menja način nagrađivanja

Od 1. aprila Flying Blue, jedan od najvećih nagradnih programa za lojalne putnike koji često putuju avionom, znatno je unapređen i pojednostavljen. Ovo je najpopularniji nagradni program, koji ima 15 miliona registrovanih korisnika i saradnju sa 30 avio-kompanija. Pročitajte kakve izmene je uneo ovaj nagradni program, kako bi program bio jednostavniji.

kreditne kartice

Air France – KLM avio-kompanija je sprovela anektu među svojim putnicima, kako bi našla najbolji način da pojednostavi sistem nagrađivanja i omogući još više povlastica. Glavna stvar je da nagradne milje u Flying Blue programu, pored putinka Air France – KLM stiču i putnici brojnih partnerskih avio-komanija poput, TAROM, Kenya Airways, Aircalin i drugih članica Sky Team alijanse.

Promenjen način sticanja nagradnih milja

Novina koja je počela da se primenjuje od 1. aprila je način sticanja milja. Od sada broj dobijenih milja zavisi od cene avionske karte koju su putnici platili. Svi putnici, korisnici programa, koji kupe kartu ili koriste dodatne usluge avio-kompanija Air France – KLM, Joon i HOP! za svaki potrošen evro dobiće 4, 6, 7, ili 8 milja u zavisnosti od toga koji status imaju (Ivory, Silver, Gold, Platinum).

Sve ostale kompanije koje koriste ovaj program zadržavaju dosadašnje brojanje milja, koji je određen prema distanci do koje se putuje.

Od čega zavisi status korisnika programa?

Status putnika će zavisiti od experince poena (XP), koji se stiču svakom kupovinom karte. Svi koji se prijave na program automatski dobijaju Ivory status. Broj poena koji se dobija po jednom letu, zavisi od njegove dužine i kabine.

Poeni se skupljaju u toku jedne godine. Godina se računa od datuma kada ste se prijavili na program, a ne po trajanju kalendarske godine. Kada pređete u novi status, počinje da vam se računa nova godina, od tog datuma.

Milje nemaju rok trajanja

Rok za korišćenje milja nije određen, sve dok korisnik u toku dve godine bar jednom putuje nekom od avio-kompanija koje su uključene u program. Od 1. juna putnike čekaju nove izmene. Od tog trenutka, svi korisnici će plaćanje nagradnim miljama moći da kombinuju sa plaćanjem novcem.

Osim toga, putnici će moći uz pomoć nagradnih milja da rezervši mesto u avionu, plate A la Carte menu, unaprede klasu ili doplate za dodatni prtljag.

Kompanija Air France – KLM smatra da ove izmene doprinose komforu putnika, jer program čine fleksibilnijim i jenostavnijim za korišćenje. Na ovaj način putnici će moći na više načina da dođu do nagradnih milja i sami izaberu način kako će ih i na šta potrošiti.

Autor: Marija Penezić | Objavljeno: 19.04.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.