Jedina žena gondolijer u Veneciji

15 sati na gondoli, neprekidna borba sa vetrom, kišom ili vrućinom – ali Đorđija Boskolo kaže da ipak ništa ne bi menjala.

Đorđija je jedina žena gondolijer u Veneciji. Kaže da je odabrala crvenu i crnu boju za svoju gondolu, jer joj je crvena omiljena boja, a osim toga čini okruženje romantičnim. Žao joj je što je jedina žena koja se bavi ovim poslom u čuvenom gradu, koji godišnje poseti preko 3 miliona turista. Smatra da je posao jako fizički zahtevan, i zbog stalne borbe sa vremenskim uslovima se žene ne odlučuju da ga obavljaju.

Đorđija provodi između 10 i 15 sati svakoga dana na gondoli. Ona smatra da je osim fizičke snage, potrebno i mnogo volje i strasti za bavljenje ovim poslom.. Kaže da je najlepši deo posla poznanstvo sa najrazličitijim ljudima. Ona pažljivo bira ture kojima plovi, i kada su njeni putnici srećni i nasmejani, to i nju čini srećnom. 

Nije neobično da joj se turisti obrate upravo zato što je jedina žena među gondolijerima, a ona uživa da se fotografiše i tako sačuva uspomene na svako putovanje.

Autor: Krsto Arsenijević | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.