Kako da spremni dočekate leto

Iako nam se do sada činilo kao da leto nikada neće početi, meteorolozi nam predviđaju sve bolje vreme u narednom periodu. Garderoba u ormaru i dalje je pretežno za hladnije vreme, a sa druge strane uskoro bi trebali da se uputimo na plažu.

Verovatno će biti teško prihvatiti ovako naglu promenu, ali da biste se lako uklopili u aktivnosti koje donosi novo godišnje doba, potrebno je da se na to blagovremeno pripremite. U nastavku saznajte šta je najvažnije da učinite pre nego što leto zvanično počne.

Devojka u letnjoj haljini na plaži

Pripremite svoju kožu

Vaša koža je u hladnijem periodu godine funkcionisala na potpuno drugačiji način, te je red da se sa pripremama za leto počne od ovog najvećeg ljudskog organa. Ovaj korak neće mnogo teško pasti pripadnicama lepšeg pola, jer su ipak lepota i moda nešto čemu se one posvećuju sa najviše ljubavi. Ali, ove savete trebali bi da poslušaju i muškarci, s obzirom da i njihova koža zahteva podjednako nege.

Pre svega, potrebno je krenuti od pilinga kože, koji će sa njene površine otkloniti odumrle ćelije koje su se nakupile tokom zimskog perioda. Piling će učiniti da vaša koža bude lepša i mekša na dodir, a takođe će i svi preparati koje na nju nanosite moći dublje da prodru i da bolje deluju.

Za kožu tela koristite piling sa krupnijim abrazivima, jer je koža tu grublja, a za tanju i osetljiviju kožu lica bolje birajte sitnije i bolje zaobljene abrazive ili hemijski piling. Nakon tog koraka, ostalo vam je još da uz pomoć hidrirajuće kreme vratite svojoj koži vlažnost i mekoću, i već ćete primetiti ogromnu razliku.

Budite ekstremno oprezni prilikom izlaganja kože prvim sunčevim zracima. Zaštitni faktor postao je obaveza, pa čak i kada samo šetate po gradu. Nanesite kremu sa UV zaštitom svaki put kada izlazite na sunce i sprečite oštećenja kože i njeno prevremeno starenje.

Budite fit 

Iako možda mislite da je sada prekasno za fitnes i zdravu ishranu, budite sigurni da nije! Zdrav život i dobre životne navike uvek će delovati pozitivno na vaš organizam, te nikada nije kasno da sa njima počnete. Krenite od pravilne ishrane, odnosno eliminišite kalorična i teška jela, a zamenite ih svežim sezonskim voćem i povrćem.

Posetite teretanu ili fitnes centar, ili jednostavno izdvojite vreme tokom dana kada ćete kod kuće uraditi nekoliko vežbi za oblikovanje tela. Možda vam sve ovo neće doneti potpuni gubitak kilograma koji ste dobili tokom zime, ali će učiniti da se bolje i samouverenije osećate u svom telu.

Devojka sa plavim šeširom na plaži

Detaljno isplanirajte vaše aktivnosti i zabavu

Obavezno se dobro organizujte i pripremite za letnji period, kako ne biste propustili sva dešavanja i avanture koje ovaj period godine nudi. Fokus vam može biti na putovanjima, pa unapred razmišljajte koje destinacije biste mogli da posetite i na vreme rezervišite vaš smeštaj. Ideje i preporuke vam mogu ponuditi blogovi o putovanjima, na kojima neki od naših aktuelnih blogera prenose svoje utiske sa najpopularnijih destinacija.

Takođe, leti su aktuelni i različiti koncerti i festivali, pa napravite kalendar dešavanja koja se vama čine interesantnim. Planirajte unapred i imajte u vidu kada se šta dešava, kako ne biste nešto propustili.

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 19.06.2019. | Modifikovano: 19.06.2019.