KLM – avio kompanija za zelenu planetu

Holandska avio-kompanija KLM, članica grupacije Air France – KLM, već godinama sprovodi različite ekološke akcije kako bi smanjila svoj karbonski otisak i time pomogla očuvanju zdravlja naše planete. Pročitajte na koji način je ova kompanija pomogla podizanju ekološke svesti i doprinela poboljšanju ekološkog stanja u svetu.

let aviona

Do sada je ova kompanija učestvovala u ekološkim promenama, tako što je sadila prašume, pomagala borbu protiv šverca životinja, a od skoro će i svaka šoljica kafe na KLM-ovim letovima biti „zelena”.

Ekološka svest se mora povećati

Iako je mnogim kompanijama na prvom mestu sticanje profita i bespoštedna borba za tržište, održiv razvoj i stanje čitave planete je u sve lošijem stanju i neophodno je staviti ovaj aspekat među primarne ciljeve.

Neke kompanije zaobilaze preporuke ekologa ili zakone u vezi sa zaštitom životnom sredinom. KLM je kompanija koja je pozitivan primer, kada je ekološka svest u pitanju, pa je postala poznata po svojoj akciji za putovanje koje ne proizvodi ugljen-dioksid.

Ova kompanija učestvuje i u obnavljanju prašuma u Panami, uz pomoć kojih će se emisija ugljen-dioksida tokom leta neutralisati.

Kafa u KLM avionima će biti „ekološka”

Od oktobra ove godine, KLM kompanija će na svojim letovima, ali i na pojedinim aerodoromima služiti kafu napravljenu od specijalne mešavine uzgojene na održiv način. KLM je u saradnji sa kompanijom Jacobs Douwe Egbrets dogovorio distribuciju kafe koja se uzgaja na farmama koje strogo poštuju eko-načine proizvodnje.

služenje kafe u avionu

Iako je sok od paradjza nešto što definitivno treba da probate na putovanju avionom, u kompaniji su procenili da je kafa jedan od najčešćih proizvoda koji se služe tokom leta, pa su odlučili da na taj način podstaknu putnike na razmišljanje i povećaju im ekološku svest.

Mešavina kafe koja će se služiti je prilagođena je potrebama avio-kompanije, jer se svojstva kafe ne menjaju na visokoj nadmorskoj visini, te se zadržava ukus na koji smo navikli na zemlji.

„Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na naše partnerstvo sa Douwe Egberts. Dobra kafa je važna za naše putnike, a KLM takođe smatra da je izuzetno važno služiti održivu kafu. Dva holandska brenda u zajedničkoj saradnji mogu jedino da ojačaju“, istakla je Mirijam Kartman, izvršni potpredsednik KLM-a za usluge na letu, najavljujući ovu društveno odgovornu akciju KLM-a.

Saznajte i koje su to eko destinacije koje morate posetiti u toku svog života.

Autor: Marija Penezić | Objavljeno: 18.05.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.