Kratak vodič za kupovinu fotelje za dnevnu sobu

U vremenu u kojem živimo veoma je razvijena kupovina putem interneta pa ćete često biti u prilici da čujete izraz ,,kupovina iz fotelje“. To znači da surfujući internetom i online ponudom putem svog mobilnog uređaja, tableta ili računara možete pronaći proizvod koji vam je potreban, istog trenutka ga poručiti i očekivati njegovu isporuku u roku od nekoliko dana.

Kako treba da izgleda ta fotelja za dnevnu sobu iz koje vršite online kupovinu? Da li treba da bude udobna i komforna? Ili možda lepa i specifičnog dizajna?

U zavisnosti od toga za koje svrhe vam je potrebna i prioritete koje želite da napravite biće napravljen i konačni izbor.

fotelje za dnevnu sobu

Obratite pažnju na stil i dizajn

Fotelje za dnevnu sobu treba da osiguraju udoban i komforan kutak, da budu kvalitetne i da ujedno krase prostor u kojem se nalaze ukalapjući se svojim dizajnom u celokupan stil enterijera.

Ovaj komad nameštaja je idealan za isticanje stila koji negujete i može oplemeniti prostor svojim izgledom. Ne treba zanemariti ni dimenzije i ukupnu izdržljivost kao kriterijume prilikom kupovine.

Ovakve investicije se smatraju i te kako isplativim, pa ih treba mudro praviti. Ako vaša porodica ima više članova uključivanje svih u ovu vrstu kupovine može biti korisno. Ipak u tom slučaju, neće je samo jedna osoba koristiti već svi ukućani.

Kako ne biste došli u situacija da morate da menjate i vraćate komad nameštaja  dobro razmislite o potrebama svih ukućana i svojim ličnim.

Kvalitet materijala od kojeg je napravljena

Kao i bilo koja druga kupovina nameštaja tako i ova podrazumeva da se posebna pažnja obrati na materijal od kojeg su fotelje za dnevnu sobu napravljene. Za to postoji više razloga. Samo neki od njih odnose se na osećaj udobnosti i komfornosti, habanja i dugotrajnosti, prijatnost tokom sedenja, efekat u odnosu na ostatak enterijera.

Očekivanja treba da idu u pravcu toga da materijal kojim su presvučene fotelje treba da bude udoban i tokom dužeg sedenja, da sedište nije ni previše meko ni previše tvrdo. Ovo se može proveriti isprobavanjem modela koji se nude i koji su izloženi u salonima nameštaja. Ali treba obratiti pažnju i na kvalitet same izrade.

Prirodni materijali poput kože najbojli su izbor u svakom pogledu.

Korisno može biti i informisanje o proizvođaču komada nameštaja koji vam se dopao jer oni koji imaju dugu tradiciju na tržištu sinonim su za kvalitet.

Koji su stilovi uvek u modi

Minimalistički stil: Jednostavne, čiste linije, neutralne boje i jednostavan dizajn su karakteristike minimalističkih fotelja. Ovaj stil je popularan zbog svoje elegantnosti i prilagodljivosti različitim enterijerima.

Retro stil: Fotelje inspirisane retro dizajnom, poput modela sa zaobljenim oblicima i šarenim tkaninama, postale su popularne poslednjih godina. One dodaju dozu šarma i nostalgičnu notu u prostor.

Skandinavski stil: Skandinavske fotelje su prepoznatljive po svetlim drvetom, minimalističkim oblicima i udobnosti. Ovaj stil je popularan zbog svoje jednostavnosti, prirodnih materijala i funkcionalnosti.

Moderni dizajn: Fotelje sa modernim dizajnom često imaju izražajan oblik, upotrebu metalnih ili staklenih materijala i savremene boje. Ove fotelje mogu biti izrađene u različitim stilovima, kao što su industrijski ili futuristički.

Luksuzne fotelje: Luksuzne fotelje često imaju sofisticirane detalje, visokokvalitetne materijale i bogatu estetiku. Ove fotelje su popularne zbog svoje elegancije i luksuznog izgleda.

Dodatne funkcije i karakteristike

Kada su fotelje za dnevnu sobu u pitanju varijacije na temu mogu biti različite. Ponuda na tržištu je raznolika, nemoguće je izbrojati sve modele koji se mogu naći.

Upravo zbog te raznovrsnosti potrebno je da znate šta želite, šta očekujete i šta tražite da ima vaša savršena fotelja za dnevnu sobu iz snova.

Naslon za ruke može biti jedan od bitnijih stavki jer on povećava udobnost i komfornost tako što omogućava oslanjanje laktova čime se otklanja deo opterećenja sa vrata i ramena tokom sedenja.

Osim toga, bilo bi značajno da se proveri izdržljivost i stabilnost kako u osnovi tako i u naslonima. Kao i druge funkcije, karakteristike i osobine.

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 30.06.2023. | Modifikovano: 30.06.2023.