Kupaći kostimi koji nikad neće izaći iz mode

Najvažniji plažni odevni komad upravo su kupaći kostimi, pa zato ne čudi podatak da se ženski kupaći kostimi u letnjim mesecima nalaze među najprodavanijim odevnim predmetima. Međutim, pronalazak idealnog kupaćeg kostima nije lak zadatak kakvim se na prvi pomen čini. 

Dame znaju koliko je, u izobilju ponude, teško pronaći idealni kupaći kostim koji će lepo isticati figuru, a istovremeno biti trendi i divno se uklapati uz ostatale detalje na plaži

Zato je vrlo korisno istražiti koji su to najbolji modeli kupaćih kostima koji nikad neće izaći iz mode. Učinili smo to umesto vas, te ćemo vam u narednim redovima predstaviti listu vanvremenskih modela ženskih kupaćih kostima, među kojima će svaka dama pronaći onaj po svojoj meri!  

Bikini – dvodelni kupaći koji je osvojio svet

Bikini je zapravo drugi naziv za dvodelni kupaći kostim, koga dame već decenijama obožavaju! Bikini se može nazvati krovnim modelom kupaćih kostima, koji se može skrojiti i dizajnirati na bezbroj različitih načina. 

Danas, u moru ponude bikinija, svaka žena za sebe uspe da pronađe baš onaj model koji najbolje stoji njenoj figuri i ističe njene atribute, istovremeno skrivajući mane. Međutim, bikini nije uvek bio dostupan nežnijem polu. 

Ženski kupaći u formi bikinija, prvi put je svetlost dana ugledao na fotografiji napravljenoj kraj bazena u Parizu 5. jula 1946. godine, te se tek tada javnost prvi put upoznala sa ovakvim dizajnom kostima za plivanje. Prvi bikini dizajnirao je Louis Réard

Dvodelni kupaći kostim je u početku više bio senzacija nego uspeh, ali ubrzo je postao svetski i vanvremenski trend, a i osnova bezbroj modela ženskih kupaćih kostima. 

devojka u bikiniju

Bikini na vezivanje – praktičan i moderan

Među raznovrsnim modelima bikinija, stiče se utisak da su donji i gornji deo koji se vezuju na bokovima, iza vrata i na leđima, stekli najveću popularnost. Praktični gornji deo na vezivanje omogućava lako podešavanje obima, pa isti model odlično može da stoji “kao saliven” damama različite građe. 

Gornji deo bikinija koji se vezuje uvek će biti popularan među damama i zbog toga što se vezivanjem pruža željena potpora grudima. Donji deo kupaćeg na vezivanje jednako je praktičan – podešava se u skladu sa građom, pa ga svaka dama može prilagoditi svojoj veličini. 

Sem toga, ovakvi modeli kupaćeg na donjem delu mogu se i podešavati da stoje više i niže na bokovima, te tako prilagođavati najnovijim modnim trendovima.

Jednodelni kupaći kostimi uvek su u trendu

Pre ogromne popularnosti bikinija, dame su na plažama nosile isključivo jednodelne kupaće kostime. Međutim, ovi kostimi nikada se nisu sklonili sa top liste letnjih modnih trendova, a ciklični modni ciklus, s vremena na vreme, daje im i prednost u odnosu na dvodelne kupaće kostime.

Jednodelni kupaći kostimi uvek su bili omiljen izbor svih dama koje se u njemu bolje osećaju nego u dvodelnom kupaćem, damama u godinama, a odlično stoje i ženama koje žele da na plaži istaknu noge, ruke i grudi, a prikriju stomak. 

Ipak, kada su u pitanju kupaći kostimi jednodelni se mogu skrojiti i dizajnirati na 1001 način, pa može da predstavlja i vrlo atraktivni plažni odevni komad, koga rado nose i mlade žene, kao i sve dame koje vole da prate najnovije modne trendove. 

Jednodelni kupaći zbog svoje udobnosti i praktičnosti  je i jedini kupaći za koji se opredeljuju profesionalne plivačice, ali i sve žene koje uživaju u rekreativnom plivanju na bazenima ili morskim talasima. 

Jednodelni kupaći kostim sa dubokim dekolteom

Duboki dekolte posebno preferiraju dame koje na plaži žele da istaknu gornje atribute. Vanvremenski model jednodelnog kupaćeg sa V izrezom upravo je sada u vrhuncu modnog trenda, a duboki dekoltei na jednodelnom kupaćem generalno, nose se od 80ih godina prošlog veka. 

Moderni kupaći kostimi sa push up efektom

Push up kupaći kostimi predstavljaju vrlo popularne modele i definitivno zaslužuju da se nađu na listi koju čine najbolji moderni kupaći. Modeli sa push up sunđerima u delu kod grudi posebno su obožavani od strane dama koje imaju manje grudi, pa žele da iskoriste kupaći kostim kako bi ih vizuelno povećale. 

Push up kupaći kostimi mogu biti jednodelni i dvodelni, a obično su deo okruglih, čvrstih korpi koje pružaju odličnu potporu grudima.

Kupaći kostimi sa atraktivnim detaljima

Klasični, jednostavni i jednobojni kupaći kostimi, definitivno su i oni koji dugo neće izaći iz mode, ali ima i onih modela koji su ukrašeni atraktivnim detaljima, a jednako su bezvremenski i mogu predstavljati savršeno opredelenje za svaku ženu. Takvi su, na primer, modeli kupaćih sa karnerima, kao i oni sa mornarskim dezenom.

Modeli kupaćih kostima sa karnerima

Moderni kupaći kostimi danas se u ponudi mogu pronaći sa najrazličitijim ukrasima, ali jedan od njih se posebno izdvaja, ne silazeći sa liste letnjih modnih trendova – karner

Ženski kupaći kostimi sa karnerima se mogu pronaći u bezbroj varijanti: horizontalni karneri, vertikalni karneri, jedan karner, više karnera, karneri na gornjem delu, karneri na donjem delu, karneri duž celog kostima… Lista modela kupaćih sa karnerima je beskonačna.

Karneri su odlični za “razbijanje” monotone teksture kupaćeg kostima. Sem toga, oni odišu ženstvenošću, lepotom i svoje mesto pronalaze kod dama sa najraziličitijim stilskim opredelenjima. 

Zavisno od načina dizajniranja, karneri mogu biti elegantni, svedeni, a i romantični. Takođe, karneri uspešno  vizuelno ističu i povećavaju željene atribute, pa ne čudi što su stekli ovoliku popularnost i nikad neće izaći iz mode.

Kupaći kostimi sa mornarskim dezenom

Kada govorimo o bezvremenskim modelima kupaćih kostima, koji će uvek pronaći svoje mesto u ormarima dama iz celog sveta, ne možemo a da se ne osvrnemo i na boje i dezene kupaćih kostima

Dok će se klasična bela i crna boja uvek nositi, te predstavljati nepogrešiv izbor za bilo koji odevni komad, pa tako i za ženski kupaći kostim, postoji jedan dezen koji se posebno izdvaja i svoju najbolju upotrebu pronalazi upravo na plaži – mornarski!

Kupaći kostimi sa štraftama koje su uglavnom u beloj, plavoj i crvenim nijansama, mogu se pronaći na najrazličitijim krojevima i modelima. Iako se mornarski dezen smatra klasičnim, istovremeno je vrlo zanimljiv, divno stoji na tamnom tenu, a savršeno se uklapa uz boje neba i morskih talasa. Sigurni smo da ćete među navedenim modelima kupaćih pronaći onaj koji je po vašim merama i u skladu sa vašim ukusom. On nikada neće izaći iz mode, pa sa izborom svakako nećete pogrešiti. Odaberite pravi kupaći, spajkujte kofere za letnje putovanje i ne zaboravite – Putujte Sigurno!

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 31.07.2019. | Modifikovano: 31.07.2019.