Mesto gde ljudi postaju pravi kauboji na par dana

Da li ste se ikada pitali kako je biti posrednik u kaubojskim okršajima? Jahati konja kroz beskrajno pustinjsko prostranstvo? Ili ste ipak samo fan kaubojske kulture i načina života? U bilo kom od ovih slučajeva, imamo pravo mesto za vas.

Sagvaro nacionalni park, na ivici Tuskona, Arizone, savršeno igra ulogu jedne pustinje iz vesterna. Ali nije uvek bilo tako. Tek po početku snimanja vestern filmova 20ih godina prošlog veka, vlasnici rančeva na tim prostorima su shvatili da su i turisti dobar izvor prihoda, pred uzgajanja stoke. I tako je na početku osnovano 10 gostinjskih rančeva, od kojih su najveći Tanke Verde i Beli Pastuv, a posle njih, par godina kasnije, Društvo gostinjskih rančeva je moglo da se pohvali sa čak 47 rančeva članova

U slučaju da posetite ove rančeve, koji se donekle barem mogu povezati sa vojvođanskim salašima, imaćete priliku da posvedočite načinu života jednog kauboja, od skupljanja i gonjenja stoke, do skupljanja svežeg prirodnog djubriva, pa sve do bacanja laso užeta. Možda i budete imali sreće da vas puste da pucate iz pištolja koji je Klint Istvud lično koristio u legendarnom tumačenju uloge u filmu „Dobar, loš, zao“.

Obilni obroci, kaubojske pesme oko logorske vatre, kaktusi koliko god daleko možete da vidite. Za ovu kaubojsku idilu se može reći da je zaustavljena u vremenu, kao i šaka drugih mesta na svetu, i napreduje svojim laganim tempom. Postanite Talični Tom na nekoliko dana i pišite nam o svojim utiscima. Rado ćemo iz objaviti na našem blogu.

Autor: Uros Milovanovic | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.