Ovo su najbezbednije avio kompanije na svetu za 2017. godinu

Mnogi se boje letenja, iako nema potrebe za tim! Kao i svake godine do sada, svetski autoritet u monitoringu rada avio prevoznika, AirlineRatings.com, je objavio listu najbezbednijih avio kompanija na svetu. Pogledajte koja je najbezbednija avio kompanija za 2017. godinu, kao i listu svih top 20 konkurenata.

Čak četiri godine za redom titulu najbezbednije avio kompanije na svetu odnosi australijski avio gigant – Qantas. Kako navodi Airline Ratings, svetski poznati sajt koji se bavi bezbednošću i kvalitetom usluga avio kompanija, Qantas je jedan od retkih avio prevoznika koji već 60 godina unazad održava visok nivo bezbednosti i kvaliteta svih aspekata avio letenja. Između ostalih, tu ulaze i informacije o tome koje avio kompanije najviše kasne.

Kako Qantas nije zabeležio nijedan pad aviona, potpuno je logično da svojim kvalitetnim radom i zaslužuju da budu avio kompanija broj 1 u 2017. godini.

Ipak, koje su to još bezbedne avio kompanije? Evo celokupne top 20 liste bezbednih avio prevoznika, ali imajte na umu da je osim prvog mesta, redosled avio kompanija potpuno nasumičan.

Top 20 najbezbednijih avio kompanija u 2017. godini

 1. Qantas
 2. Etihad Airways
 3. Air New Zealand
 4. British Airways
 5. Alaska Airlines
 6. All Nippon Airways
 7. Cathay Pacific Airways
 8. Delta Air Lines
 9. Japan Airlines
 10. EVA Air
 11. Hawaiian Airlines
 12. Finnair
 13. Lufthansa
 14. Scandinavian Airline System
 15. Virgin Australia
 16. Singapore Airlines
 17. Swiss
 18. United Airlines
 19. KLM
 20. Virgin Atlantic

Podsećamo još jednom sve naše putnike, da je nebezbednost avio letova samo iluzija i da statistike najviše govore o tome da je avionski transport ubedljivo najbezbedniji oblik transporta. Daleko ispred kopnenog i drugih vrsta saobraćaja. Zato, bez brige putujte sigurno uz najbolje avio kompanije, a do tada naučite sve o klasama i rezervaciji avionskih letova. Naravno, informišite se unapred i o tome šta se ne sme poneti u avion, odnosno šta sve ručni prtljag u avionu sme da sadrži.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.