Najbolja mesta za izlaske u Novom Sadu

Bilo da želite da posetite Novi Sad ili pak živite u njemu, kako biste u potpuno osetili duh ovog grada, pored svih čari koje on nudi potrebno je da se upoznate i sa noćnim životom.

Kada su noćni izlasci u pitanju pred vama je veliki izbor lokala – u Novom Sadu nalaze se mnogi klubovi, kafići, restorani, pabovi, kafane. Međutim, ono što je poslednjih godina najpopularnije jesu svirke, te mnogi lokali organizuju živu muziku kako bi usrećili svoje goste.

U nastavku teksta saznajte koja su to mesta poznata po najboljem provodu u Novom Sadu i ona koja svakog vikenda okupljaju veliki broj mladih.

Žena svira gitaru

Svirke – mesta u Novom Sadu sa živom muzikom

Svirke su idealan izbor za one koji žele da se provedu sa prijateljima uz svoju omiljenu muziku, ali ne žele sve ono što izlazak u klub donosi sa sobom. One se organizuju u različitim lokalima širom grada – leti, kada je lepo vreme u baštama, a zimi u unutrašnjosti lokala.

Ovaj tip izlaska ne predstavlja izlazak do kasno u noć! Svirke obično kreću oko 19 ili 20 časova i traju do ponoći, dok se lokal ne zatvori. Navodimo vam neke od najboljih mesta za svirke u Novom Sadu.

#1 Restoran Nacionalna klasa by Vojvodina

Malo je reći da Novosađani obožavaju restoran “Nacionalna klasa”. U zavisnosti od perioda dana kada ga posetite, možete zaviriti u jedan od dva sveta koji on nudi.

Ono što ovaj restoran odlikuje tokom dana su – pop i džez muzika, prijatan ambijent i raznovrsni specijaliteti domaće i strane kuhinje.

Za one koji vole provod i zabavnu muziku, večernji koncept Nacionalne klase biće po njihovoj meri – restoran se pretvara u klub! U lokalu nastupaju domaći muzički izvođači i bendovi koji prave odličnu atmosferu tokom cele večeri i omogućavaju gostima da uživaju u muzici, društvu, hrani i brojnim alkoholnim pićima.

Restoran se nalazi u okviru tržnog centra BIG, a poseduje i baštu koja je aktivna tokom lepog vremena, pa predstavlja idealno mesto kako za mlade, tako i za poslovne ljude, ali i porodice sa decom.

#2 Pancceta – za sve ljubitelje popa i roka

U samom centru Novog Sada, u Njegoševoj ulici nalazi se restoran Pancceta koji svaki dan u nedelji organizuje zabavan muzički program uživo za svoje goste. Tokom radnih dana organizuju se lagane akustičke svirke, dok vikendom uglavnom nastupaju bendovi koji garantuju nezaboravan provod.

Kada je u pit žanr muzike koja se svira to su – domaći pop i rok i strana zabavna muzika. Kako je ovaj restoran jedan od najposećenijih u Novom Sadu, vikendom je potrebno rezervisati svoje mesto, u suprotnom možda nećete uspeti da ga pronađete.

#3 Loft – kafić na 5 lokacija u gradu

Kafić Loft postoji na 5 lokacija u gradu, dok dve od ovih lokacija organizuju svirke – Loft River i Loft Factory. Muzika koja je zastupljena u ovim lokalima je – strani pop, evergrin, latino muzika, džez i soul.

Loft River, koji se nalazi na Štrandu, svakog dana osim ponedeljka organizuje svirke koje počinju od 19 časova, dok Loft Factory, koji se nalazi na Futoškom putu organizuje nastup brojnih bendova petkom i subotom od 19 do 23 časa.

Klubovi – koji su najpoznatiji novosadski klubovi?

Klubovi su namenjeni svima onima koji su ljubitelji noćnog provoda do zore i predstavljaju omiljeno mesto za izlazak mladih. Počinju sa radom oko ponoći ili jedan čas nakon ponoći i rade do ranih jutarnjih časova. Saznajte koji su najpoznatiji noovosadski klubovi.

#1 Klub Paradiso – simbol novosadskog noćnog života

Klub Paradiso se nalazi u okviru SPENS-a i važi za najpoznatiji klub u Novom Sadu, u kojem se pored Novosađana mogu videti i ljudi iz različitih delova Srbije, koji žele da osete delić atmosfere koji ovaj poznati klub pruža.

Ono po čemu se ovaj klub izdvaja od ostalih je luksuzni enterijer i dva sprata na koja se prostire. Na prvom spratu se nalazi bina, dok se na drugom nalazi galerija koja predstavlja takozvani VIP deo kluba.

Kada je muzika u pitanju ovde nastupaju brojne domaće muzičke zvezde, zvezde ex-Yu scene, kao i poznati DJ-evi.

Nastup muzički

#2 Klub Muzej – klub na Petrovaradinskoj tvrđavi

Klub Muzej nalazi se na Petrovaradinskoj tvrđavi u ulici Tvrđava broj 4 i njega možete posetiti svakog petka i subote od 23 časa do 4 časa ujutru. Ono po čemu se ovaj klub izdvaja su gostovanja i muzika koja se u njemu može čuti. Najzastupljeniji su RnB, House, Deep i Pop.

#3 Cuba Libre – osetite karipsku atmosferu u Novom Sadu

Da li ste čuli za ulicu Laze Telečkog?

Sigurni smo da jeste!

Ukoliko pak niste, upoznaćemo vas sa njom. Ovo je ulica koja okuplja najbolja mesta za izlazak u gradu – poznata je po brojnim klubovima, kafićima i pabovima.

A klub koji se u ovoj “ulici provoda” posebno izdvaja od ostalih je klub Cuba Libre. Ovaj klub je nastao još davne 2005. godine iz želje da se posetiocima pruži delić karipske atmosfere i nezaboravnog provoda.

Muzika koju u ovom klubu možete čuti su najnovije house, deep house, disco i RnB numere.

Autor: Katarina Adamović | Objavljeno: 20.01.2023. | Modifikovano: 20.01.2023.