Najbolje destinacije za team building

Kolektiv je skup nepoznatih ljudi u suštini, pogotovo ako je u pitanju tek osnovana firma. Što je možda za neke poslove u redu – gde svi imaju zasebne radne zadatke i eventualno ne rade iz kancelarije, nego od kuće.

Međutim, za kvalitetnu saradnju potrebno je da se svi međusobno bolje upoznaju i da postoji tolerancija i razumevanje, ali nije neophodno da svi budu prijatelji, to je na pojedincima da odluče i često nije moguće.

Pokazaćemo vam u nastavku najbolje pristupačne destinacije za team building, kao i aktivnosti koje tamo mogu da se realizuju, a koje će doprineti dinamičnosti tima.

Team building u Beogradu – grad sa bezbroj sadržaja

Kako bi organizovali team building nije neophodno da izdvojite ogromne sume novca, pa ni da se maknete iz mesta gde su vam zaposleni i mesto firme, a možda i vi sami.

Beograd je primera radi lokacija neistražena i od strane samih stanovnika, što je čini izvorom dobre zabave i raznih zanimljivosti za sve zaposlene.

Organizacija team building-a u Beogradu je dobra ideja jer garantuje da će gotovo svi zaposleni biti u mogućnosti da prisustvuju i da će rado učestvovati i izdvojiti vreme.

Dodatno, pogodno je za kraće periode odmora od dan ili dva, što će osigurati da niste u velikom gubitku.

Zanimljiv sadržaj za team building je kuglanje, gde će zaposleni podeljeni u timove morati međusobno da sarađuju, ali i da se takmiče jedni protiv drugih.

Nešto originalnija ideja jeste turnir u beer pongu, pub kviz ili paintball.

Podstrek za dobar timski duh mogu biti i različite mini nagrade, kao na primer slobodan dan ili dva sata kraće radno vreme za dan po njihovom izboru.

Planina Javor – skijanje ili planinarenje za početnike

Druga lokacija se nalazi u vazdušnoj banji Javor, odnosno na planini između Ivanjice i Sjenice.

Na 250 kilometara od Beograda će vas dočekati ruža vetrova, prisutna na Javoru, koja je odlična za sve vidove respiratornih problema.

Savetujemo da pokažete zaposlenima da mislite na njih, ali i njihovo zdravlje i odvedete ih na par dana van mesta sa zagađenim vazduhom u netaknutu prirodu, odnosno najlekovitiju ekološku planinu u Srbiji, za koju kažu i da je jedna od najboljih planina u Srbiji za porodični odmor.

Dodatno, nedaleko od planine Javor se nalazi i specijalni rezervat prirode, prve kategorije, “Uvac”, što bi bilo nezaboravno iskustvo, ukoliko odvojite vremena da posetite.

Zimski odmor i team building na Javoru

Zimi ako odete, vaši radnici će dobiti u isto vreme i savršen zimski odmor u Srbiji.

Zato što se na Javoru nalazi skijalište, pa ćete imati priliku da iskoristite ski stazu dugačku 400 metara i ski lift od podnožja do početne tačke staze, što je odlična aktivnost za druženje zaposlenih.

Ukoliko znate da u kolektivu već imate dosta skijaša i želite nešto izazovniju ski stazu, savetujemo da pogledate planinu Zlatar.

Tamo ćete naći stazu dugačku 1,200 metara, pogodnu za profesionalno i rekreativno skijanje, a bonus je i opcija noćnog skijanja.

Posebno moramo dodati da su ne toliko komercijalno iskorišćeni potencijali Javora i Zlatara, idealni za team building. Razlog je to što nema gužve i lakše će vam biti da nađete smeštaj, nego u sezoni na Zlatiboru i Kopaoniku.

Planinarenje do vrha Vasilin

Ostatak godine možete voditi svoj tim da planinari do najvišeg vrha Javora – Vasilin, koji se nalazi na 1.519 metara nadmorske visine.

To će sigurno predstavljati izazovan poduhvat i razmrdati ljude, što je pogodno za poslove gde se dobar deo radnog vremena sedi.

Rafting Tarom – adrenalinski poduhvat

Spuštanje niz brze planinske reke u gumenim čamcima je nezaboravno iskustvo koje svako treba da iskusi barem jednom u životu.

Brzina spuštanja kroz krivudavo rečno korito Tare će zavisiti od nivoa vode i sezone u kojoj idete, pa tako ako želite veće uzbuđenje savetujemo oko meseca maja da odete.

Voda će svakako biti prehladna, koji god mesec da odaberete! Zato vam kažemo da se pripremite da vas zapljuskuje ledeno hladna voda ili možda i da uskočite u nekom trenutku – u sigurnom za plivanje delu reke.

Ukoliko ste u mogućnosti da priuštite ovakav doživljaj vašim zaposlenima mi vas ohrabrujemo u izboru, nećete pogrešiti!

Krstarenje Dunavom – kokteli uz zalazak sunca

Takođe, dobar izbor je i organizovati tim bilding u vidu krstarenja rekom Dunav.

Umesto ručka u restoranu ili koktela u baru, zašto ih ne bi održali na brodu? Mirna plovidba je zagrantovana, pa tako nema mesta za strah od mučnine.

Mogućnost izbora trajanja je idealna stvar za svačiji džep, bilo da ste manja firma ili već dobro uspostavljena. Pa tako možete odabrati opciju dnevnog krstarenja ili onog u trajanju od par dana.

Mi kažemo da se lepote Srbije ne trebaju zapostavljati i da iskoristite najlepše srpske destinacije za vaš tim bilding ove godine!

Zaposleni će pokazati u svom radu sve što uložite u njih, a izlet ili zabavna aktivnost su dobri motivatori za kvalitetan rad.

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 23.03.2023. | Modifikovano: 23.03.2023.