Najbolje destinacije za venčanje u inostranstvu

Venčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu i svaki par želi da taj dan bude nezaboravan.

Mnogi parovi odlučuju da svoje venčanje organizuju u inostranstvu, gde mogu da uživaju u prelepim lokacijama i stvore nezaboravne uspomene. Ako tražite savršeno mesto za svoje venčanje, evo nekoliko prelepih destinacija u Evropi koje biste mogli da razmotrite.

Mladenci stoje pored mora na stenama

#1 Santorini, Grčka – venčanje uz plavetnilo Egejskog mora

Santorini je ostrvo u Egejskom moru poznato po svojim prelepim plažama, na kojima ćete napraviti najlepše fotografije vašeg venčanja, i plavim krovovima belih kuća. To je savršeno mesto za parove koji žele da se venčaju na plaži ili u prelepoj kapeli sa pogledom na more.

#2 Toskana, Italija – venčanje u vinogradu

Toskana je poznata po svojoj prelepoj prirodi, zanosnim vinogradima i luksuznim vilama. Ovo je savršeno mesto za parove koji žele da se venčaju na otvorenom, u prelepom vrtu, vinogradu, ili pak u Firenci, kolevci renesanse.

#3 Pariz, Francuska – nema bolje destinacije za venčanje od grada ljubavi

Pariz je poznat kao grad ljubavi, a venčanje u ovom gradu je san mnogih parova. Venčanje na Ajfelovom tornju, ili u nekom od prelepih parkova u gradu, zasigurno bi učinilo ovaj dan nezaboravnim.

Mladenci ispred Ajfelovog tornja

#4 Barselona, Španija – venčanje u srcu kulture

Barselona je poznata po svojoj arhitekturi, kulturnoj baštini i prelepim plažama. To je savršeno mesto za parove zaljubljenike u Španiju koji žele da svoje venčanje organizuju u nekom od prelepih parkova ili plaža u gradu.

#5 Beč, Austrija – venčanje u gradu umetnosti

Beč je grad muzike, umetnosti i istorije. Venčanje u Beču može biti organizovano u nekoj od pravoslavnih ili katoličkih crkvi i kapela ili u nekom od mnogoprojnih parkova u gradu.

#6 Prag, Češka – romantično venčanje u gradu mostova

Prag je poznat po svojoj prelepoj arhitekturi, istorijskim znamenitostima i parkovima izuzetne lepote. To je savršeno mesto za parove koji žele da svoje venčanje organizuju u nekom od prelepih dvoraca u gradu ili na otvorenom, a gosti će sigurno uživati ukoliko ih poslužite čuvenim češkim pivom.

#7 Amsterdam, Holandija – moderno holandsko venčanje

Amsterdam je grad kanala, kulture i prelepih parkova. Venčanje u ovom gradu možete organizovati na brodu ili lokaciji sa dobrim pogledom na kanale. Nakon venčanja možete proslavu nastaviti u nekom od mnogobrojnih klubova i mesta za noćni provod. Ovo je savršeno mesto za parove koji žele da svoje venčanje bude neobično i drugačije.

Prednosti organizovanja venčanja u inostranstvu i zašto ga treba razmotriti?

Postoji nekoliko prednosti organizovanja venčanja u stranoj zemlji, a neke od njih su:

  • Nezaboravno iskustvo: Organizovanje venčanja u stranoj zemlji može biti nezaboravno iskustvo kako za vas tako i za vaše goste. To može biti savršena prilika da provedete nekoliko dana ili čak nedelja sa vašim najbližim prijateljima i porodicom u predivnom okruženju.
  • Manji troškovi: Može biti iznenađujuće koliko je jeftinije organizovati venčanje u stranoj zemlji, naročito ako izaberete manje poznatu destinaciju. Troškovi za hranu, piće, smeštaj i dekoraciju su obično manji, a možete i uštedeti novac na putu do destinacije jer danas postoje mnoge pouzdane povoljne low cost kompanije.
  • Smanjen stres: Planiranje venčanja može biti veoma stresno iskustvo, ali kada organizujete venčanje u stranoj zemlji, možete smanjiti nivo stresa jer ćete imati manje detalja za koje morate da se brinete. Većina hotela i venčanih planera u stranim zemljama nude pakete venčanja koji uključuju sve što vam je potrebno za savršeno venčanje.
  • Manje gostiju: Ako ne želite da pozovete veliki broj gostiju, organizovanje venčanja u stranoj zemlji može biti savršena opcija. Mnogi ljudi neće biti u mogućnosti da putuju u drugu zemlju zbog finansijskih ili drugih razloga, tako da ćete biti u mogućnosti da se venčate sa manjim brojem ljudi, što može biti veoma intimno i romantično iskustvo.
  • Različiti običaji: Organizovanje venčanja u stranoj zemlji vam može dati priliku da se upoznate sa novim običajima i tradicijama, a možda čak i da ih uključite u svoje venčanje. To može biti veoma zanimljivo iskustvo i učiniti vaše venčanje još posebnijim i jedinstvenijim.
  • Izazov: Planiranje venčanja u stranoj zemlji može biti izazovno iskustvo, ali to takođe može biti veoma zadovoljavajuće kada sve prođe kako treba. To može biti prilika da se izazovete, izađete iz zone  i da steknete nova iskustva koja će vam ostati u sećanju za ceo život.

Sve destinacije koje smo vam predstavili su prelepe i dobar izbor za organizovanje venčanja. Bez obzira na to koju destinaciju izaberete, važno je da se dobro pripremite, saznate šta vam je sve potrebno za sklapanje braka u inostranstvu i planirate sve detalje unapred kako bi vaš dan bio nezaboravan.

Uživajte u prelepim lokacijama, ukusnoj hrani i piću, ali i svim ostalim prednostima koje venčanje u stranoj zemlji donosi, ali nemojte odmah odbaciti ni venčanje u Srbiji jer oba imaju svoje prednosti. Samo je bitno da odaberete ono što je u skladu sa vašim željama i očekivanjama.

Stvorite nezaboravne uspomene sa svojim partnerom i vašim najmilijima!

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 08.06.2023. | Modifikovano: 02.06.2023.