Najbolje frizure za putovanja za različite tipove kose

Putovanja mogu biti stresna, a poslednja stvar o kojoj želite da brinete je vaša kosa. Međutim, uz malo planiranja i nekoliko jednostavnih frizura, možete izgledati sjajno dok istražujete svet.

Bez obzira da li imate dugu, kratku, kovrdžavu ili ravnu kosu, za vas postoji frizura pogodna za putovanja. Nega kose je takođe bitna na putovanju, a Vasiljev shop nudi širok asortiman raznih preparata koji vam mogu pomoči u nezi kose. Evo nekih od najboljih frizura za različite tipove kose koje se lako održavaju u pokretu.

Duga, ravna kosa: Elegantan konjski rep

Ako imate dugu, ravnu kosu, uglađeni konjski rep je odlična frizura pogodna za putovanja. Jednostavan je za kreiranje, a sklanja vam kosu sa lica dok ste u pokretu.

Da biste napravili elegantan konjski rep, češljajte kosu unazad i pričvrstite je elastičnom gumicom na potiljku. Da biste dodali još malo elegancije, omotajte mali deo kose oko elastične trake da biste je sakrili.

Možete i blago zalizati kosu gelom ili pomadom, kako biste bili sigurni da ni jedna dlaka neće štrčati.

Duga, kovrdžava kosa: niska punđa

Za one sa dugom, kovrdžavom kosom, niska punđa je odlična opcija. Lako se kreira i drži kosu pod kontrolom dok istražujete nova mesta. Da biste napravili nisku punđu, skupite kosu i uvijte je u punđu. Pričvrstite je elastičnom gumicom i možete krenuti.

Kovrdžava kosa je posebno sklona isušivanju, pa ako idete na letovanje nega kose vam mora biti na prvom mestu.

Kratka, ravna kosa: zarezan stil

Ako imate kratku, ravnu kosu, zalizani stil je odlična opcija za putovanja. Lako ga je kreirati i daje vam uglađen izgled bez previše napora. Da biste napravili zalizani stil, nanesite malu količinu gela ili pomade na kosu i začešljajte je ravno unazad. Takođe možete koristiti četku za kosu da biste stvorili teksturisani izgled koji je sada veoma popularan.

Kratka, kovrdžava kosa: Piksi frizura

Za one sa kratkom, kovrdžavom kosom, piksi frizura je odlična i veoma pogodna za putovanja. Lako se održava i odlično izgleda na kovrdžavoj kosi. Da biste napravili piksi frizuru, zamolite svog frizera da vam skrati kosu u slojevima da biste stvori volumen i teksturu. Takođe možete koristiti malu količinu kreme za stilizovanje da biste definisali svoje lokne i dodali sjaj.

Kosa srednje dužine, ravna kosa: napola podignuta, napola spuštena

Za one sa ravnom kosom srednje dužine, polu podignuta-polu spuštena kosa je odlična opcija za putovanja. Lako je kreirati ovaj izgled i drži kosu dalje od lica, a istovremeno vam omogućava da pokažete svoju dužinu.

Da biste napravili ovu frizuru, skupite gornju polovinu kose i pričvrstite je elastičnom gumicom ili šnalom za kosu. Takođe možete dodati malo teksture tako što ćete natapirati kosu ili dodati nežne talase.

 

Kosa srednje dužine, kovrdžava: Neuredna punđa

Za one sa kovrdžavom kosom srednje dužine, neuredna punđa je odlična frizura pogodna za putovanja.

Brzo se pravi, a izgleda sjajno na kovrdžavoj kosi. Da biste napravili neurednu punđu, skupite kosu na vrhu glave i uvijte je u punđu. Pričvrstite je elastičnom trakom, a zatim prstima izvucite nekoliko labavih pramenova oko lica.

Frizura za svaki tip kose: različite vrste pletenica

Pletenice su popularna frizura za one koji žele jednostavnu, ali elegantnu opciju za putovanje. Naročito su odlični za one sa dužom kosom jer pomažu da se ona skloni sa lice i ne smeta, što ih čini savršenim za istraživanje novih mesta.

Postoji mnogo različitih vrsta pletenica koje možete izabrati, kao što su holandske pletenice, francuske pletenice i riblja kost, svaka sa svojim jedinstvenim izgledom.

Jedna sjajna stvar u vezi sa pletenicama je to što se mogu napraviti unapred i tako biti deo vaše pripreme za putovanje, a mogu da traju nekoliko dana sa minimalnim doradama, što ih čini savršenim za duža putovanja.

Takođe su veoma raznovrsne, jer ih možete nositi u elegantnom i uglađenom stilu ili se odlučiti za opušteniji i neuredniji izgled. Za one koji žele da dodaju malo stila svojim pletenicama, možete eksperimentisati sa dodavanjem perla ili traka u kosu.

Sa toliko opcija koje možete izabrati, pletenice su odličan izbor za one koji žele lepu frizuru kojoj je potrebno posvetiti minimalno pažnje u toku putovanja.

Kada je reč o putovanju, važno je da imate frizuru koja nije preteška za održavanje, ali je u isto vreme udobna i sa stilom. Odabirom jedne od ovih frizura pogodnih za putovanja, možete provesti više vremena istražujući, a manje mučeći se oko svoje kose.

Bez obzira da li imate dugu, kratku, ravnu, ili kovrdžavu kosu, postoji frizura koja će vam odgovarati. Uz malo vežbe i eksperimentisanja, možete pronaći frizuru koja odgovara vašem stilu putovanja i poboljšava vaše celokupno iskustvo. Zato spakujte svoje dodatke za kosu, isprobajte ove frizure i spremite se da krenete u sledeću avanturu sa samopouzdanjem i stilom

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 23.03.2023. | Modifikovano: 23.03.2023.