Najbolji rooftop restorani u Beogradu – restorani sa pogledom

Od urbanih i modernih krovova u centru grada, do inovativnih prostora na obalama reke sa očaravajućim pogledom na zelene oaze širom Beograda. Rooftop restorani u Beogradu su sofisticirana mesta na kojima se možete zabaviti uz laganu muziku i izvrsnu hranu iz ruku najboljih kuvara sa ovih prostora.

Uz veliki izbor jela sa svih krajeva sveta, atraktivni kafići i restorani sa pogledom Beograd čine još popularnijom destinacijom za turiste željne hedonističkog Beograda, opuštanja uz lagane zvukove moderne muzike u sumrak, na najatraktivnijim adresama u gradu. 

ambijent restorana kalemegdanska terasa

Kalemegdanska terasa – ekskluzivno mesto sa dušom

U istorijskom srcu Beograda, na kalemegdanskoj tvrđavi, nalazi se savršen spoj modernog i tradicionalnog ukusa, koji osvaja sva čula. Osećaj ušuškanosti i prijatna atmosfera idiličnog ambijenta sa visokom dozom prefinjesnoti, ostaviće na vas vrlo snažan utisak, koji nikada nećete zaboraviti. 

Sa kamene terase ovog rustičnog restorana, pruža se neodoljiv pogled na rečno ušće, stari i novi deo Beograda, a ukoliko se zateknete na Kalemgdanskoj terasi u kasnim poslepodnevnim časovima, očaraće vas naročito prelivanje boja sunca u sumrak i plavih talasa na Dunavu.Restorani sa pogledom Beograd i njegove goste uveseljavaju od ranih dana u aprilu, pa sve do kasnih, septembarskih noći.

Caruso – klasični rooftop restoran u Beogradu

Mali raj za sve one koji vole da užvaju u dobroj hrani i kvalitetnim vinima smešten je u sam centar starog Beograda. Na osmom stpratu jedne zgrade na Terazijama, visoko iznad gradske vreve, imaćete osećaj da su svi problemi ispod vas. A zbog izuzetnog spoja mediteranske i domaće, balkanske, kuhinje poželećete nikad ne napustite ovaj rooftop restoran u Beogradu.

Restoran nosi ime slavnog italijanskog operskog tenora, Enrika Karuza. Kada se jedna čitava epoha naziva po jednom čoveku, onda je zacelo reč o sasvim izuzetnoj ličnosti. Enterijer restorana dekorisan je starinama koje oslikavaju njegovu ljubav prema muzici, dok je tavanica oslikana siluetama muza koje su ga inspirisale.

Ebisu rooftop restoran Beograd približava Japanu

Simbolično nazvan po japanskom bogu ribara, restoran Ebisu, na poslednjem spratu hotela Square Nine, nudi elegantan zatvoreni rooftop prostor, sa predivnom terasom koja gleda na najšarmantniji, istorijski kvart Beograda. 

Ovaj rooftop restoran Beograd čini posebnom destinacijom gde se može okusiti autentična japanska kuhinja, koja čini polovinu menija ovog restorana. Od znalački napravljenog sušija, jela od aburija, preko nudli i prolećnih rolnica, pa sve do krabe sa mekim oklopom i tepanjaki grilovanog mesa i morskih plodova.

Namirnice se specijalno nabavljaju iz japanskih marketa širom Evrope. Od pacifičke tune i brancina iz jadranskog mora do norveškog lososa, meso se doprema sveže i kvalitetno. U baru možete isprobati najveću ponudu pirinčanih piva, vina i žestokih pića iz dalekog Japana, poput malt viskija ili sakea

Rooftop u Beogradu za ljubitelje džeza – Sinnerman Jazz club

Pod rednim brojem 5, na prometnom trgu Nikole Pašića, restorani sa pogledom su dobili još jedno pojačanje i vrhunsko gnezdo hedonizma. Na sedmom spratu koncertne dvorane Doma Sindikata, Sinnerman jazz club mami sve poznavaoce i ljubitelje džez ritmova i neformalne atmosfere. 

Na mestu koje gleda na prelepu, vizantijsku crkvu Svetog Marka, parlament i veliku fontanu, najviše se okuplja mlad i urban svet srpske prestonice, pre zapućivanja u noćni život. Ovakvi restorani na vrhu zgrade Beograd čine naročito privlačnim za novu, mlađu generaciju boema, koja  pokušava da sačuva stari dug naše prestonice i ljubav prema kvalitetnoj muzici.

Mama shelter – najposećeniji rooftop u Beogradu

Na četvrtom spratu tržnog centra u Rajićevoj ulici, nalazi se hotel, Mama shelter, sa istoimenim restoranom koji važi za jedan od najboljih u Beogradu. Do hotela se dolazi sa glavnog šetališta u centru grada, iz ulice Kneza Mihaila. Na 1500 metara kvadratnih, restoran raspolaže terasom koja nadgleda stari deo grada, tvrđavu, čak Novi Beograd i Zemun. 

Ovaj restoran na vrhu zgrade Beograd krasi od 2018. godine, kada je postao naročito privlačan mladima, zbog šarmantnog, boho stila, dugačkih, širokih kanabea, ogromnog bara i stolova za tenis, fudbal, kao i spektakularnog brazeira za služenje hrane. Ceo enterijer je zamišljen tako da bude udoban i opušten – da ljudi koji tu dođu mogu da uživaju u dobrom piću i pogledu na Beograd.

Heritage – novi beogradski rooftop

Na devetom spratu istoimenog hotela u ulici Mije Kovačevića na Paliluli, prošle godine je otvoren još jedan, sofisticirani rooftop restoran na vrhu zgrade. Prateći svetske trendove, Heritage rooftop je brzo prepoznat kao meta hedonizma i vrhunskog gastro doživljaja. 

Savršen spoj modernog ambijenta, spektakularnog pogleda na grad i reku, odlična usluga, relaksirajuća atmosfera u gotovo idiličnom ambijentu samo su deo rama u koji ćete staviti uspomene sa ovog čarobnog i posebnog mesta

Tokom letnje sezone, neki restorani na vrhu zgrade Beograd oplemenjuju prelepim matineima, koji se održavaju od četvrtka do nedelje, kada posetioci mogu uživati u prelepim matineima – uz lagane elektro zvukove i najbolje koktele.

Wineart bar – rooftop restoran u srcu Beograda

Na boemskom uglu Dorćola, na samom uglu Višnjićeve i Jevremove ulice, smešten je prvi Podrum wineart, (drugi, novotvoreni wineart ćete pronaći na novom Beogradu) lokal koji pleni svojom lepotom i predstavlja autentičan spoj modernog i rustičnog. 

Taj lep i prijatan ambijent čine besprekorna bela bašta kojom se širi miris lavande, maslinovog drveća i najfinijih svetskih i domaćih vina. U sklopu Podruma, nalaze se wine shop i wine bar, sa velikom ponudom ovog božanstvenog napitka koje možete kupiti i nastaviti sa konzumiranjem u okrilju svog doma.

Beograd se pomoću svojih rooftop restorana izdvojio kao ozbiljna turistička destinacija koji privlače goste gastronomskom ponudom, šarmantnim ili luksuznim ambijentom i nezaboravnim zalascima sunca sa pogledom na reke. Njihovu popularnost ćete sigurno razumeti, jednom kada i sami iskusite sve prednosti rooftop lokala.

Autor: Katarina Adamović | Objavljeno: 30.06.2019. | Modifikovano: 03.07.2019.