Nova pravila pri promeni karte u Wizzair-u

Prepoznatljiva mađarska low-cost avio-kompanija Wizzair uvela je od skoro nova pravila u slučaju da se desi da zbog iznenadnih okolnosti morate da promenite kupljenu kartu. Ova avionska kompanija koja iz Beograda obavlja letove do Pariza, Stokholma, Londona, Malmea, Geteborga, Ajndhovena, Bazela, Larnake, Dortmunda i Minhena pojednostavila je proces promene karata. Ujedno je uvedena i nova ruta do nemačkog grada Baden – Baden iz Beograda, kao i dve sa niškog aerodroma Konstantin Veliki i to za švedski grad Malme i Bazel u Švajcarskoj, dok su letovi za Brisel, Rim i Oslo ukinuti zbog previsokih cena naših aerodromskih taksi.

Wizzair promena kupljene karte

Putnicima je sada omogućeno da u iznosu od 50% cene kupljene karte izvrše promenu za drugi termin. Pored plaćanja ove naknade potrebno je da plate i razliku u ceni u odnosu na prvobitnu kartu. To pravilo važi samo u slučaju da postoje izvesne razlike u smislu kupljenih usluga u odnosu na već kupljenu kartu. U drugom slučaju, i dalje postoji mogućnost da se ne plate nikakve naknade u ovakvoj situaciji. Ovo je omogućeno kupovinom određenih Wizzairovih usluga poput Plus Fare ili Wizz Flex (uz osnovnu Basic tarifu) po ceni od svega 10 eura koja se mora izvršiti u momentu pravljena rezervacije i plaćanja. Na taj način, putnici u svakom momentu mogu potpuno besplatno neograničeno izmeniti svoju kartu.

Pogodnosti novih pravila Wizzair-a

Na ovaj način Wizzair je napravio veliki ustupak putnicima s obzirom da su do sada morali da plate fiksnu naknadu u zavisnosti od vremena koje su imali do prvobitno planiranog leta (preko 30 dana, između 7 i 30 dana ili manje od 7 dana do polaska). Pored ove naknade, bilo je potrebno da plate i razliku u ceni ukoliko ona postoji za avio karte. Eto još jednog dobrog razloga da koristite usluge ove poznate kompanije avio kompanije, i na najbezbedniji i svakako najpovoljniji način posetite neku od evropskih destinacija koje su u ponudi, a naravno tek pošto ste proverili kakvi su utisci putnika o turističkim agencijama na PutujSigurno sajtu.

Autor: Lana Markovic | Objavljeno: 23.01.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.