Odmor na Srebrnom jezeru – kako se organizovati, kada ići i šta videti?

Odmor na Srebrnom jezeru idealan je za parove, porodice i društva, ali i samostalno putovanje – ukoliko želite, ovde ćete lako i ostvariti nova poznanstva. Srebrno jezero odmor uvek učini vrednim prepričavanja, jer ova destinacija svakom putniku nudi ono što je i tražio: od potpunog mira i odmora za dušu i telo do avanture pune aktivnosti, novih iskustava i doživljaja.

Prikaz krstarenja broda rekom Dunav

Dakle, teško je da ćete pogrešiti sa odabirom ove destinacije, pa ostaje samo da otputujete i u to se uverite i sami. Pre toga, potrebno je orgnaizovati put i donekle se upoznati sa onim što vas na Srebrnom jezeru čeka. 

Kako organizovati odmor na Srebrnom jezeru? Kada je najbolje da ga posetite i šta sve treba da vidite? 

Sa svim apsektima planiranja idealnog odmora na Srebrnom jezeru upoznajemo vas u nastavku teksta.

Kako organizovati odmor na Srebrnom jezeru?

Sve o čemu treba da mislite su: smeštaj, put i društvo za odmor na Srebrnom jezeru.

Odaberite najbolji smeštaj za odmor na Srebrnom jezeru 

Zbog atraktivnosti ove destinacije, smeštaj na Srebrnom jezeru često je bukiran i mesecima unapred, pa savetujemo da ga rezervišete na vreme uz Putuj Sigurno platformu koja na jedno mesto obuhvata široku ponudu dostupnih apartmana, soba i vila na ovom božanstvenom jezeru! 

Rana rezervacija omogućiće vam i da birate među različitim vrstama smeštaja: od predivnih vila sa bazenima, pa do autentičnih etno brvnara ili skromnih prenoćišta koja su odličan izbor ukliko idete na jedno noćenje ili planirate samo da spavate u smeštaju, a dane provodite van njega. 

Isplanirajte putovanje do Srebrnog jezera

Osim smeštaja, ostaje da se pobrinete o tome kako ćete stići do ove destinacije. Do Velikog Gradišta koje je od Srebrnoj jezera udaljeno svega 2 km možete stići autobusom, a vozom do Požarevca, odakle možete presesti na autobus do Velikog Gradišta. Ukoliko planirate putovanje automobilom, onda računajte da je Srebrno Jezero od prestonice udaljeno 110 km i da put ne bi trebalo da traje duže od 2 časa. 

Sa kim idete na odmor na Srebrno jezero? 

Već u uvodu smo napomenuli – Srebrno jezero važi za destinaciju koja je dobra za porodice, parove, ali i putovanja sa prijateljima, pa i ekipe mladih ljudi. Na Srebrnom jezeru se često organizuju i seminari i kongresi, ali i studentske ekskurzije i sportski kampovi i takmičenja, što dovoljno govori o tome da je destinacija dobra za ljude raznovrsnih interesovanja i za sve generacije.

Ostalo je da dogovorite putovanje i sa organizacijom odmora na Srebrnom jezeru ste završili!

Kada je najbolje vreme za odmor na Srebrnom jezeru? 

Srebrno jezero je najposećenije u letnjoj sezoni, od juna do kraja septembra, kada predstavlja idealnu alternativu morskim destinacijama, jer omogućava kupanje u jezeru, pa čak i izležavanje na nekoj od plaža jezera, koje su vrlo lepo uređene. 

Ukoliko ne volite kupanje u slatkoj vodi jezera – ako ste odabrali smeštaj sa bazenom i tu se možete rashladiti tokom vrelih letnjih dana, ili u Aqua club-u, kompleksu bazena sa vodenim atrakcijama za decu i odrasle, koji ima mesta za čak 1.200 posetilaca.

Srebrno jezero je vrlo lepo i na proleće, kada predstavlja savršenu destinaciju za uživanje u svežem vazduhu, šetnju i upoznavanje sa bogatom florom i faunom koja čini prirodu ove destinaicje. Na Srebrnom jezeru postoje i biciklistička i jogging staza za sve ljubitelje aktivnog odmora, pa će oni na Srebrnom jezeru lako pronaći zanimaciju i tokom ranog proleća i pozne jeseni, kao i ljubitelji ribolova, koji oduvek uživaju u pecanju na Srebrnom jezeru.

Zima na Srebrnom jezeru važi za sezonu kada je jezero najmanje posećeno, ali ako tražite destinaciju za idealan zimski odmor – slaba posećnost postaje prednost ove destinacije. 

Šta videti na odmoru na Srebrnom jezeru? 

Osim uživanja u prirodi i ambijentu koji kao da je kreiran za maksimalni odmor, na ovoj destinaciji možete i videti zanimljive atrakcije i doživeti sasvim nova, autentična iskustva. Evo šta treba da vidite ukoliko ste odlučili da se uputite na odmor na Srebrnom jezeru.

Vidikovac iznad Srebrnog jezera sa kog se pruža pogled na prirodu

#1 Srebrno jezero – “srpsko more” 

Čini se da je prvi odgovor i prilično logičan – najveća atrakcija ovog mesta je samo jezero, po kome se ono i zove. Prosečna širina jezera je oko 300 m, a dužina oko 14 km. Jezero zauzima površinu od oko 4 km², a duboko je 8 m. Voda je vrlo bistra i čista, na čemu se jezero može zahvaliti prirodnom filtracijom peščanim dinama, te je zato pogodno i za kupanje. 

#2 Tvrđava Ram – svojom lepotom odoleva vremenu

U blizini Srebrnog jezera, između Kostolca i Velikog Gradišta nalazi se i tvrđava Ram koju vredi posetiti. Tvrđava je podignuta krajem XV veka na inicijativu turskog sultana Balazita II kao atriljerijsko i strateško uporište za defanzivnost granice od ugarskih upada. Lepo očuvana, tvrđava Ram i posle više pet vekova izgleda veličanstveno, te je obavezna stanica na ruti svih putnika koji odmaraju na Srebrnom jezeru.

#3 Krstarite Dunavom  

Osim toga, vrlo zanimljiva aktivnost koju možete doživeti na odmoru na Srebrnom jezeru jeste tročasovno krstarenje Dunavom brodom Silver Star, koje predstavlja idealan način da upoznate i okolna mesta kraj Dunava. 

Proći ćete kraj Velikog Gradišta, kraj naselja Usinje, Vinci i Moldova Veke, koja je nekada bila vojno utvrđenje, pa i videti susednu teritoriju Rumunije preko rečnog ostrva Moldava. Odmah zatim pred vama će se ukazati i veličanstvena tvrđava Golubac. Na krstarenju ćete uživati i u osveženju i zakusci.

#4 Probajte rečne delikatese 

Kada smo već kod zakuske – Srebrno jezero važi za mesto u kome ćete sigurno pojesti jednu od najbolje pripremljenih rečnih riba koje ste ikada jeli! U blizini Srebrnog jezera je i riblje naselje Požežno, čuveno po fenomenalno pripremljenoj ribljim specijalitetima (naročito rečnim). Riblji restorani su najpopularniji i na samom Srebrnom jezeru, ali gurmani koji obožavaju nacionalne specijalitete takođe neće biti razočarani ponudom.

#5 Uživajte u aktivnostima koje su deo ponude Srebrnog jezera

Osim navedenih atrakcija i doživljaja, tu su i: aqua parkovi, česti sportski i drugi događaji i manifestacije, pa i dobro, staro uživanje na plaži, koje će zaokružiti celokupni odmor na Srebrnom jezeru i učiniti ga vrednim prepričavanja.

Oslonite se na Putuj Sigurno i rezervišite smeštaj po želji. Srećan put!

Autor: Ljubica Šanjević | Objavljeno: 22.02.2021. | Modifikovano: 23.06.2021.