Pariski aerodromi „Šarl de Gol” i „Orli” normalno rade uprkos vejavici

Uprkos snegu, ledu i magli koji prethodnih dana zadaju probleme glavnom gradu Francuske i okolini, aerodromi „Šarl de Gol” i „Orli”  rade normalno! Air France obezbeđuje i zbrinjava putnike. Prenosimo vam najnovije informacije koje daje kompanija Air France.

Avion i sneg

Francuski nacionalni avio prevoznik Air France preventivno je otkazao nekoliko letova, ali putnicima je omogućeno da besplatno otkažu letove i dobiju informacije o svakom letu. Njima je u svakom trenutnu dostupno preko 5000 agenata, koji će putnike u svako doba informisati o najnovijim izmenama i nepredviđenim situacijama – ukoliko do njih dođe.

Uprkos teškoćama, Air France planira da ostavari 95% letova ka udaljenim destinacijama i 90% letova srednje dužine sa aerodroma Šarl de Gol i gotovo 90% kratkih letova sa aerodroma Orli.

Zbrinjavanje putnika zaglavljenih na aerodromu

Air France i pariski aerodromi koordinisano rade na obezbeđivanju putnika čiji su letovi odloženi ili otkazani: omogućavaju hotelski smeštaj, vodu i hranu, kao i njihov transfer, a planirani su i dodatni terminali koji će non – stop raditi na aerodromima Šarl de Gol i Orli.

Na samouslužnim kioscima na aerodromu takođe je moguće besplatno menjati rezervacije.

Svi putnici koji lete preko Air France – a mogu putem sajta da:

  • besplatno promene rezervaciju;
  • refundiraju neiskorišćenu kartu – ako je kupljena pre više od dva dana u Air France ticket office-u ili na sajtu Air France-a;
  • odštampaju potvrdu o odlaganju ili otkazivanju leta.

Informišite se blagovremeno

Uz pomoć besplatne usluge Air France Connect svi korisnici usluga ove kompanije putem sms – a i mejlova mogu dobiti najnovije informacije o otkazanim i odloženim letovima, kao i o promeni gejtova i prtljagu; potrebno je registrovati se putem dostave tačnih kontakt informacija (imejl adresa ili broj telefona) Air France – u.

Informacije o rasporedu letova možete naći na sajtu Air France – a ili pomoću mobilne aplikacije. Nalaze se u meniju Information, podmeni Flight and Airport info.

Takođe ih možete dobiti pozivom na broj +33 (0) 1 57 02 10 58, koji je besplatan sa teritorije Francuske.

Autor: Anja Milovanović | Objavljeno: 08.02.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.