Porto Montenegro – tamo gde letuje džet-set

Poznato je da svetski džet-set bira ekskluzivne i egzotične destinacije poput Maldiva, Azurne obale, Kostarike, Havaja… Međutim, ove godine će se okupiti u našem komšiluku, u Porto Montenegru gde se od 2. do 4. avgusta održava polo turnir.

Ako ne pripadate ovoj srećnoj skupini ljudi, ne brinite, ovaj glamurozni sportski događaj sa konjima će biti otvoren i za javnost. U nastavku teksta saznajte nešto više o ekskluzivnom odmaralištu Porto Montenegro, kao i šta vas sve tamo očekuje ovog leta.

Zašto je lokacija Porto Montenegra toliko posebna?

Luksuzna marina, čije vezove je skoro koristila i najveća jahta na svetu, smeštena je u Tivtu, u bokokotorskom zalivu, nadomak evropskih prestonica. Poznato je da je Boka Kotorska pod zaštitom UNESCO-a, ali nije samo lepota predela diktirala da se nautički grad smesti baš ovde, već je i tradicija umešala prste.

Naime, ovaj deo ima bogatu pomorsku istoriju, jer su meštani Boke Kotorske oduvek poznati kao sjajni kapetani, mornari i svetski putnici. A kako su videli sveta, 2006. godine su odlučili da svet dovedu u Crnu Goru, baš u Porto Montenegro.

Kada je u pitanju smeštaj, luksuz je i ovde akcenat. Pored hotela, tu su i odlično uređeni apartmani, dok modni brendovi, kao što su Dior, Dolce & Gabanna, Gucci, Rolex i mnogi drugi garantuju posebno iskustvo šopinga.

Šta nas sve očekuje ovog leta u Porto Montenegru?

Porto Montenegro nije samo marina za luksuzne jahte, već ovo mesto predstavlja i kulturni centar Boke, i centar zabave i noćnog života ovog dela Primorja. Tako je ove godine kroz Tivat ponovo prošao reli luksuznih automobila Gumball 3000, dok su ljubitelji džeza uživali u velikom koncertu u sklopu Made in New York Jazz festivala.

Prema rečima PR-a Porto Montenegra, Danila Kalezića, ono što ovo luksuzno odmaralište izdvaja je činjenica da ova marina nudi za svačiji ukus ponešto. Ukoliko ste željni istorije, podmornica “Heroj”, artefakt jugoslovenskog ratnog brodarstva i jedinstvena turistička atrakciju ovog grada, mesto je koje morate posetiti. 

Ljubitelji umetnosti mogu da uživaju u organizovanim izložbama slika i festivalu Mediteranske note na kom će nastupati Crnogorski simfonijski orkestar, zajedno sa poznatim muzičarima i solistima.

Internacionalni Fashion Festival je zakazan za 19. i 20. jul, pa je vrlo izvesno da će svi zaljubljenici u modu biti upravo u ovom delu Crne Gore u navedenom periodu. I dnevni i noćni život Porto Montenegra kreira intenzivan kalendar događaja u celom Tivtu, koji je nesumnjivo deo pogodnosti koje Porto Montenegro stavlja na mapu luksuza Evrope.

“Life less ordinary” ili “manje običan život”, s razlogom je moto Porto Montenegra, jer ova marina predstavlja prozor u svet glamura i džet-seta, koji je nekada bliže nego što zamišljamo.

Autor: Milica Đorđević | Objavljeno: 25.06.2019. | Modifikovano: 25.06.2019.