Putnik dobio privatni avion po ceni karte ekonomske klase

Često čujemo priče kako se nekome nešto neverovatno dogodilo, bilo to poztivno ili negativno, ali se uvek pitamo ko su ti ljudi, da li je to istina i kako se to ne dogodi baš meni? Isto tako je razmišljao i putnik iz Amerike koji je kupio avio kartu ekonomske klase, da bi ga sačekalo prijatno, ili barem zanimljivo, iznenađenje.

Ovaj putnik iz Džordžije u SAD-u je bio jedini putnik na ovom putničkom letu, imajući celokupan avion samo za sebe!

Let aviona iz Džordžije do Atlante nije izgledao kao posebno zanimljiv da bi dospeo i do svetskih vesti, ali i portala PutujSigurno, ali ipak situacija u kojoj se našao putnik Stiven Šnajder, je bila dovoljno zanimljiva. On je bio jedini putnik na letu između ove dve američke države, čime je praktično dobio ceo avion na raspolaganje. Ovo se jako retko događa kada je u pitanju američko civilno vazduhoplovstvo tj. avionski saobraćaj u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto je potražnja za avionskim letovima takva da se u svakom trenutku u vazduhu SAD-a nalazi preko 5.000 aviona.

Stiven je bio jedan od srećnika da je po ceni ekonomske karte za avion, bio jedini putnik u avionu. Shvatio je da je nešto čudno još kada je stajao „u redu“ za ukrcavanje. Tačnije, kada je shvatio da jedini čeka da se ukrca u avion. Nakon dolaska do kapije, službenici na aerodromu su ga čak upitali da li želi da leti nekog drugog dana, pošto će biti jedini putnik na letu koji traje oko sat i po vremena. Let bi u ovakvim slučajevima obično bio otkazan te bi mu karta bila refundirana, ali raspored letenja i potreba aviona da se na traženoj destinaciji nađe za sutra ujutru, značio je da će let sve jedno biti održan.

Neki od najstarijih članova posade su rekli da ovakvu stvar nisu doživeli za svojih 17. godina karijere u avionskom saobraćaju. U svakom slučaju, veoma interesantna situacija za jednog zbunjenog putnika koji je praktično dobio privatni avion po regularnim cenama. Da li ste i Vi imali neko slično iskustvo sa putovanja? Pišite nam o tome.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.