Sezona je berbe grožđa – uživajte u vrhunskom izboru vina

In vino veritas – poznata je latinska izreka koja znači „u vinu je istina“. Ali vino je mnogo više od istine; u vinu je sreća, zdravlje i život. Ovo piće ima tradiciju koja je izuzetno duga i seže duboku u istoriju – pre 8 milenijuma vino se pravilo i konzumiralo u oblastima današnjeg Irana i Gruzije, koje se danas smatraju postojbinama ovog pića. 

Tako su, na primer, u staroj Grčkoj i Rimu najbolja vina pili vladari, a o vinu su ispredane razne legende i mitovi; tako je slepi pesnik Homer u svom epu „Odisej“ slavio vino i pisao o njemu pomenuvši ga čak sto dvadeset puta. 

Vino i grožđe pored bureta

Grožđenbal 2019 – festival posvećen vinu

Najpoznatiji festival grožđa i vina održava se svake godine u Sremskim Karlovcima, čime se slave berbe grožđa i neguje ljubav prema vinu. Grožđenbal 2019. godine je i ovog puta bio u znaku negovanja tradicije kojom se diče proizvođači vina gde je gostima iz naše zemlje, ali i šireg regiona, predstavljeno nekolikoliko desetina različitih sorti grožđa odnosno vina koja se prave od tih vrsta. 

Za sve one koji su iz bilo kog razloga bili sprečeni da posete ovaj događaj, a vole da probaju kvalitetna vina evo nekoliko sjajnih predloga vina u kojima mogu uživati. 

Prodaja vina online – raznolika ponuda

Na internetu možete otkriti široku ponudu ekskluzivnih kvalitetnih vrsta pića. Ono što smo primetili je da postoje online prodavnice vina koje u svom asortimanu imaju veliki broj vina, te se tako mogu pronaći i najbolja vina na našem tržištu – bogat izbor vina iz različitih kategorija, različitog geografskog porekla, od različitih proizvođača, spravljanog od raznovrsnih sorti grožđa itd. 

Određene online prodavnice poseduju različite opcije pretrage vina, pa tako veoma brzo i lako možete pronaći vino po vašoj želji, i to po opcijama za pretragu koje su implemetirane u samu stranicu (npr. procenat alkohola, ambalaža itd.).

Ako ste ljubitelj belih vina, naša je preporuka da probate vino Ringlšpil. Kao što sam naziv kaže, ringlišpil je vino koje u sebi nosi vrtešku aroma i ukusa. Ovo je lagano vino, pije se brzo i lako, a u sebi krije aromu poljskog cveća. Pripada kategoriji suvih vina, sofisticirano je i može se služiti kao aperitiv ali na svečanim prijemima , ručkovima itd.

Od izbora crnih vina koje nudi online prodavnica vina, je vino sa kojim se jednostavno ne može pogrešiti –  PERFUME DE SONSIERRA. Ovo je predivno špasnko vino , bogate arome zbog koje i samo vino u svom imenu sadrži reč parfem. Posebno je i po tome što se grožđe od koga se pravi ovo vino bere na tradicionalan način, ručno u vinogradima koji rastu na nadmorskoj visini preko 450 metara u regiji Velagrande. 

Vinograd i sunce

I pošto je vino izuzetno aromatično i flaša u kojoj se prodaje ima oblik boce za parfem. Vino ima slatkastu aromu kupine, karamele i cimeta. Ovo vino je piće za one koji su slobodnog duha, za jake ličnosti, odvažne i hrabre, za ljude koji se ne boje izazova. 

Ljubitelji rose vrste vina takođe mogu pronaći razne vrste rosea na online tržištu. Prodaja vina online kao novi način prodaje vam u velikoj meri može pomoći da pronađete vino po svojoj meri i ukusu. Jedno od najboljih koje smo mi pronašli je definitivno vino ROCCA DEI FORTI ROSE, rose toliko divan da vas jednim gutljajem nosi čak do Italije. 

Ovo je blago vino, koje ima samo 11% alkohola u sebi, sa aromom jabuke koj se divno slaže uz deserte ili obrok salate. Njegova blagost, ali i pitkost se lepo kombinuje sa različitim ukusima što ga čini sjajnim izborom za kombinovanje sa mnogim jelima. 

Jednostavan i brz način kupovine vina u online prodavnicama

Predlozi vina koje smo vam dali su samo mali izbor iz široke ponude vina koja se mogu pronaći u online prodavnica vina. Velika prednost koju nam donosi prodaja vina online je da na jednostavan, lak i brz način možemo da pronađemo vino po karakteristikama koje želimo.

Zato ukoliko ste iz nekog razloga propustili da posetite manifestaciju vina Grozdjenbal 2019, u bogatim i ukusnim vinima možete uživati i ako posetite stranicu Calix prodavnice pića i otkrijete najbolja vina iz njihove ponude.

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 30.09.2019. | Modifikovano: 30.09.2019.