Snežni vrhovi Crne Gore očarali investitore u Kanu

Kada svoju zemlju na sajmu turizma predstavite Tarom, najlepšim ski centrima, kanjonima od kojih zastaje dah ili brojnim jezerimam ne možete pogrešiti. Tako je Crna Gora prošle nedelje predstavila potencijal svojih severnih delova na jednom od najvećih svetskih sajmova iz oblasti turizma i investicija – ‚‚MIPIM” koji se u periodu od 12. do 15. marta održao u Kanu.

planina u crnoj gori

Nedovoljno iskorišćeni deo Crne gore dobio je prliku da se ulaganjem u tu oblast stvore uslovi za privlačenje novih investicija. Crnogorska vlada je tim povodom u Kanu  predstavila niz podsticajnih mera i olakšica koje se investitorima nude na državnom i lokalnom nivou.

Crnogorsku delegaciju predstavio je Damir Davidović (državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma) a Azmon Investments i Adrtiatic Marinas su samo neke od kompanija koje su posetioce upoznale sa projektima koji već se realizuju u Crnoj Gori.

Dobri spoljnopolitički odnosi kao uvertira za zajednicke projekte

Ministri turizma Brazila i Grčke, Napier Borki i Georgi Civlas samo su neki sa kojima je Davidović je razmenio iskustva u razvoju turističke privrede, a sagovornici su izrazili obostranu spremnost za dalje unapređenje saradnje u turizmu.

Šta je Crna Gora dobila učešćem?

dogovor

Ako znamo da je u Crnu Goru uloženo 1.3 milijarde evra samo od strane Ruske federacije, i da je to značilo potpuni preokret crnogorske privrede, ovaj sajam predstavlja  najbolji način da se ponude informacije gde i kada ulagati, sa proverenim partnerima i upoznavanje sa razvojnim inovacijama kao i mogućnost susreta sa velikim investitorma u neformalnom okruženju.

Crna Gora je 2016. proglašena za zemlju sa najvišim rastom u regionu a taj uspeh nesumnjivo duguje jedinstvenoj lepoti prirode, kulture, pejzaža i stila života – što predstavlja osnov crnogorske turističke privrede. Događaji poput ovog, predstavljaju priliku da se sa visokim zvaničnicima razmene ideje i razmotre trendovi u razvoju gradova i inovativne politike na lokalnom nivou, kao i najbolja rešenja u osmišljavanju modernih naselja.

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 19.03.2019. | Modifikovano: 21.03.2019.