Uz Air France do novih letnjih destinacija

U letnjoj sezoni koja je pred nama, Air France uvodi četiri nove destinacije i let do njih. U pitanju je Iraklion (Krit, Grčka), Palermo (Sicilija, Italija), Olbija (Sardinija, Italija) i Split (Hrvatska). Letovi koji su uvedeni prošle letnje 2018. sezone, nastaviće sa svojim letovima po novom letnjem rasporedu 2019. godine. Reč je o destinacijama Bari (Italija), Kaljari (Italija), Dubrovnik (Hrvatska) i Ibica (Španija). Svi polasci će se vršiti sa aerodroma Šarl de Gol u Parizu.

Air France u letu

Kako su ponude za naredno leto uveliko počele, isplanirajte odmor uz kalendar neradnih dana, na vreme rezervišite svoj aranžman i obezbedite sebi idilično letovanje.

Raspored za letnju sezonu 2019. godinu

U julu i avgustu, Air France će po prvi put leteti sa aerodroma Šarl de Gol ka Iraklionu, Palermu, Olbiju i Splitu. Jedina destinacija do koje će se leteti nedeljno 3 puta je Iraklion, dok će se ka ostalim lokacijama leteti 4 puta na nedeljnom nivou. Avioni tipa A319, Embraer 190 i A318 će saobraćati ka novim destinacijama i to u periodu od 15. jula do 1. septembra u zavisnosti od toga o kojoj lokaciji je reč.

Kako su zabeleženi odlični rezultati u 2018. godini, Air France nastavlja sa dobrim konekcijama i u 2019. godini ka lokacijama koje su uvedene prošle letnje sezone, a reč je o destinacijama Bari, Kaljari, Dubrovnik i Ibica.

Iz Pariza ka navedenim destinacijama će se povećati intenzitet saobraćaja i do 150% više u odnosu na prošlu godinu. U periodu od 2. aprila do 1. septembra, u zavisnosti od lokacije, avioni tipa A318, A319, A329, Embraer 190 i Embraer 170 leteće ka Ibici i ka gradu Bari 7 puta nedeljnu, ka Dubrovniku 5 puta, a za Kaljari avioni će saobraćati čak 8 puta.

Air France avion na aerodromu

Nove destinacije za potpuno nov užitak

Iraklion je prestonica Krita, prelepog sunčanog ostrva. Kako Krit krase prelepe bele kućice, očaravajuća priroda i peskovite i šljunkovite plaže, ovo ostrvo je idealna destinacija za odmor i uživanje.

Kada je reč o Palermu, ovaj grad su godinama oblikovale različite kultrure. Palermo je mesto gde su se ukrštali putevi Rimljanima, Kartaginjanima, Normanima i Arapima, pa je kompletan mozaik ukrštenih kultura ostavio pečat na samu arhitekturu grada. Brojne znamenitosti Palerma zadiviće i one koji su ljubitelji istorije i one koji uživaju u urbanim pejzažima.

Olbija je grad čije ime na grčkom znači sreća, te ne čudi što je njena priroda veoma posebna i magična. Sardinija je drugo najveće ostrvo Mediterana, a ovaj skriveni dragulj Italije, pored prelepog mora, nudi i jedinstveni gastronomski i kulturološki doživljaj.

Split je idealna destinacija za odmor, jer se svojim plažama, centrom punim istorijskih spomenika i lukom koja grad povezuje sa brojnim dalmatinskim ostrvima, potpuno razlikuje od drugih destinacija na Jadranu. Ovaj najveći grad hrvatske obale krasi Dioklecijanova palata koja je deo Uneskove liste svetske kulturne baštine, u sebi meša urbano i tradicionalno, te nudi više od pukog primorskog doživljaja.

Autor: Katarina Adamović | Objavljeno: 22.01.2019. | Modifikovano: 22.02.2019.