Uz Air France do provoda u Africi

U Afirci živi jedna šestina svetske populacije, te ne bi trebalo ceo kontinent da vezujemo za rezervate u kojima je moguće uživo gledati kako žive životinje kao što je lav na primer. Prva asocijacija na ovaj deo sveta je safari i upoznavanje sa tradicionalnim kulturama. Međutim, u Africi postoje metropole poput Kaira, Najrobija, Lagosa ali i Johanesburga, koji nudi i nešto urbaniji sadržaj i koji možete obići uz Air France Oh LaLa Deals promociju.

Johanesburg – ekonomski centar Afrike

Južnoafrička Republika i njeni najveći gradovi Johanesburg i Kejp Taun su mesta gde je klupska scena na veoma dobrom glasu. Naime, ukoliko vas put navede u Johanesburg, bitno je znati da su njihove plate više od prosečnih srpskih plata, te život u ovom gradu ipak nije jeftin. U Johanesburgu je iskopano 40% svetskog zlata, pa ne čudi što je upravo ovaj grad ekonomski centar Afrike.

Iako je skuplje nego u Srbiji, cene nisu kao na zapadu Evrope, ali ako se upustite u noćni život Johanesburga treba spremiti određenu svotu novca jer je pivo u barovima u proseku 2 – 3 evra. Svi barovi, kafići i restorani primaju kartice, te ne treba da vas brine ako nemate keš kod sebe.

Klabing u Africi – provod koji se pamti

Centar noćnog provoda u Johanesburgu predstavlja Sendton, koji je ujedno i finansijski i poslovni centar Johanesburga. Jedan od najpoznatijih klubova u ovom gradu, u kojem gostuju najbolji svetski DJ-evi i gde možete čuti domaću muziku čiji je naziv kwaito (mešavina hip hopa i hausa) je klub Taboo. Najpopularnije mesto je Sumo Club. Klub koji se veoma razlikuje od svih klubova u ovom gradu je klub Booth, koji je uveo kabinu za selfie.

Van Sendtona postoji noćni život takođe. Klub koji pored dobre zabave veoma insistira na elegancije je klub Harem, pa ako se uputite u ovaj klub, obratite pažnju na stajling, da vas ne bi vraćali sa vrata kluba. Carfax predstavlja mesto gde se okupljaju muzičari iz tog grada, te ovaj klub garantuje upoznavanje sa tradicionalnom muzikom. Samo ime kluba Hush sugeriše na poznatu poslovicu – šta se desi u Hush-u, ostaje u Hush-u. A za one koji preferiraju da im se desi nešto pod pokroviteljstvom duginih boja, postoji specijalizovan bar Ratz.

Johanesburg za srpske turiste

Ukoliko se probudite mamurni ili se prosto zaželite srpske hrane, autobus pod imenom Balkan Burger prodaje pljeskavice na johanesburškim pijacama. Takođe, u ovom delu Afrike se može posetiti srpska pravoslavna crkva Svetog Tome, koja je glavno mesto okupljanja srpske dijaspore u Africi.

Kako do Johanesburga?

Kako je Afrika veoma udaljena, ovaj put treba unapred isplanirati. Naime, ako kupujete karte neposredno pre puta, cena može biti znatno veća u odnosu na kupovinu karata u vreme brojnih promocija. Avio-kompanije svojim putnicima pružaju mogućnost kupovine karata po veoma pristupačnim cenama za vreme promocija.

Kako Air France ponovo uvodi letove iz Beograda, ova kompanije pruža brojne mogućnosti svojim putnicima. Naime, u okviru Air France Oh LaLa Deals promocije, cena povratne karte do Johanesburga iznosi 529 evra. Promocija traje od 8. do 29. januara 2019, a karte se mogu iskoristiti od trenutka kupovine do 10. decembra 2019. godine. Detaljan spisak destinacija koje su uključene u promociju možete naći na linku https://www.airfrance.rs/RS/en/local/resainfovol/meilleuresoffres/promo_ohlala.htm .

Autor: Katarina Adamović | Objavljeno: 15.01.2019. | Modifikovano: 22.02.2019.