Uz Air France konektovani i tokom leta

Uključivanje Airplane mode-a po ulasku u avion je obaveza i navika svih putnika. To ujedno znači nemogućnost primanja poziva i poruka, kao i korišćenja ličnog interneta tokom leta. Kompanija Air France konstantno teži ka tome da svojim putnicima obezbedi najkomforniji let, a tome će sigurno doprineti i njihova nova usluga – Air France CONNECT.

Šta podrazumeva ova usluga?

Uvođenjem ove usluge, kompanija Air France svojim putnicima pruža mogućnost korišćenja Wi-Fi signala tokom leta. Moguća su tri nivoa pristupa – putem smartfona, tableta ili kompjutera.

Nakon što putnici na letu aktiviraju Airplane mode, dobiće mogućnost da preko Wi-Fi-ja aktiviraju AirFrance CONNECT mrežu i biće automatski preusmereni na connect.airfrance.com preko kog će dalje moći da aktiviraju izabrani pristup.

Osnovna usluga jeste korišćenje aplikacija Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage i WeChat. Putnici će tokom celog leta moći da komuniciraju sa svojim najbližima, ili poslovnim partnerima. Oni će takođe moći da pristupe sajtu airfrance.com i da koriste Air France aplikaciju kako bi proverili ili izmenili svoje rezervacije.

Pristup strimu omogućava internet velike brzine, pa će putnici moći da gledaju serije i filmove, ili da uživo prate sportske događaje koji se odvijaju baš u vreme leta. Ovo takođe može biti odličan vid zabave za decu tokom leta. Air France CONNECT servis će uskoro biti unapređen, pa će putnicima na raspolaganju biti i dodatne usluge kao što su i onlajn kupovina ili bogata kolekcija pomentog video sadržaja koji će moći besplatno da se gleda tokom leta.

Kako fukcioniše Air France CONNECT?

Putnici mogu da koriste ovu uslugu po sledećim cenama:

  • 3 evra za celo putovanje na kratkim relacijiama
  • 5 evra za celo putovanje na relacijiama srednje dužine
  • 8 evra za sat vremena na duglinijskim letovima (2,700 milja)
  • 18 evra za celo putovanje tokom dugolinijskih letova (6,000 milja)

Putnici pristup internetu tokom leta mogu da plate na nekoliko načina – Visa, Mastercard i American Express karticama, preko Pay Pala ili čak koristeći Flying Blue milje.

Cela flota AirFrance-a će biti opremljena Wi-Fi-jem do kraja 2020. Do kraja 2018, ponuda Wi-Fi-ja biće aktivna na 22 dugolinijska leta i 8 letova na kratkim i relacijama srednje dužine.

Video snimak ćete pronaći na linku: https://youtu.be/JJbKT_BUUFQ

Video snimak o instalaciji Wi-Fi antene u Boing 777-200 https://youtu.be/7vLjwV5Uq2s

Autor: Katarina Adamović | Objavljeno: 30.10.2018. | Modifikovano: 22.02.2019.