Mađarska dobrodošlica za goste iz Srbije 

Zbog trenutne situacije u svetu, mnoge države zatvorile su svoja vrata za strane posetioce. Međutim, Mađarska se odlučila za drugačiji pristup, uputivši otvoren poziv srpskim turistima da dođu u posetu. 

pogled s reke na zgradu madjarskog parlamenta

Od zemalja sa liste 14 “bezbednih država” van granica EU,  Mađarska se odlučila da ulaz dozvoli upravo Srbiji. Naime, nova kampanja Mađarske Turističke Organizacije (MTO) bazira se na stanovnicima susednih država, među kojima se nalazi i naša zemlja. 

Heviz jezero u Mađarskoj

Vrata Mađarske širom otvorena za komšiluk 

Kampanja MTO pod nazivom WOW Hungary već uveliko se promoviše na društvenim mrežama, i to kroz različit video sadržaj koji predstavlja gradove poput Budimpešte, Balatona, Pečuja, Segedina i druge popularne turističke destinacije u Mađarskoj.

Kampanja je u potpunosti usmerena na države u komšiluku, pa su tako i turistički aranžmani i uslovi prilagođeni turistima iz regiona. Mađarska je otvorila granice za Srbe  25. maja, svih 9 graničnih prelaza rade sasvim normalno, a nakon ulaska u zemlju Srbe ne čeka karantin. 

unutrašnjost termalnog kupatila u Mađarskoj

Personalizovana turistička kampanja 

Kampanja WOW Hungary  u potpunosti je personalizovana. U zavisnosti od toga šta putnik želi da poseti i kakva interesovanja ima, pušta se drugačiji spot. 

Tako će ljubitelji aktivnog odmora i adrenalinski zavisnici imati priliku da vide spot koji prikazuje uživanje u prirodi i  vodenim sportovima, a onima koji žele da iskuse wellness odmor, biće predstavljena ova strana mađarskog turizma, koja je izuzetno bogata. 

Naime,   Mađarskoj  ima  98  sertifikovanih  banja,  a  prve  se  nalaze  tik  uz  srpsko-mađarsku  granicu, te nema sumnje da je relakiranje ovog tipa na dohvat ruke. 

Promotivne spotove za Srbiju možete videti na sledećim linkovima: 

Autor: Jelena Bulatović | Objavljeno: 10.07.2020. | Modifikovano: 13.07.2020.