Putovanje u Lajkovac

Putovanje u Lajkovac – ponuda aranžmana: Lajkovac je narodu najpoznatiji kao jedna od najvažnijih stanica na pruzi Beograd – Bar. Nalazi se u Kolubarskom okrugu, na svega tridesetak kilometara od Valjeva. U ovom gradu su najrazvijenije privredne grane voćarstva, povraćarstva i ratarstva. U Lajkovcu ćete moći da upoznate tradicionalan i auteničan srpski duh, a za to će se posebno postarati velikodušno lokalno stanovništvo.

Posebno je zanimljivo da je varoš u kojoj se nalazi Lajkovac nastala prolaskom prvog voza čuvenog Ćire kroz ovo mesto. To se zbilo 1908. godine, kada je grad bio već predodređen za železničku stranicu. Ovaj grad su nazivali i Jugoslavija u malom jer je bio nastanjen železničarama sa svih strana bivše države. Od prestanka rada čuvenog Ćire, ostala su sećanja naroda iz Jugoslavije i pesma Ide Mile lajkovačkom prugom. Upoznajte se sa Lajkovcem, gradom koji će vam pružiti posebno iskustvo, uz jedan od naših aranžmana.

Lajkovac znamenitosti i prirodne atrakcije

Upoznajte kulturu grada kroz obilazak čuvenih znamenitosti koje će vas inspirisati i učiti o istoriji sprskog naroda. Jedna od takvih znamenitosti je i manastir Bogovođa koji se nalazi u istoimenom selu punom nepreglednih šuma. Još od XVI veka su u ovom manastiru pisali prepisivači knjiga, a škola u okviru njega se pominje početkom XVIII veka. U vreme Prvog srpskog ustanka, manastir Bogovođa je posedovao jednu od najvećih biblioteka u Srbiji.

Još jedan bitan spomenik se nalazi u selu Ćelije: spomen-kosturnica palim borcima u Kolubarskoj bici odigranoj 1914. godine. Takođe, ne propustite šansu da posetite arheološko nalazište Anine (Gamzigrad na Ljigu) i kamene vodenice koje i danas melju. Kao jednu od aktivnosti, uvrstite i posetu lajkovačkoj prugi.

Lajkovac smeštaj

U Lajkovac smeštaj spadaju različite privatne jedinice. Tako postoje odmarališta, ušuškana ugostitetljstva, ali i motel sa prenoćištem. Po veoma povoljnim cenama, lako ćete pronaći smeštaj koji odgovara vašim preferencijama i koji će vam pružiti izuzetnu uslugu.

Neka putovanje u Lajkovac bude jedno od vaših destinacija u Srbiji koje ćete posetiti ove godine. Na vama je samo da se opredelite za aranžman koji vam odgovara kako biste se  upoznali sa svim čarima ovog grada.

Pretraga

Destinacija

  • Lajkovac

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake