Putovanje u Novi Pazar

Novi Pazar hoteli i atrakcije – ponuda aranžmana: Novi Pazar je divan gradić smešten u jugoistočnoj Srbiji koji je vrlo atraktivan zbog svog tradicionalnog šarma koji se ogleda u uskim turskim uličicama, dućanima i staroj ahitekuri. Ovaj grad je posebno poznat jer je u XII veku u dolini Raške postojala prva srpska nezavisna država čija je prestonica bila Ras, a čije se ruševine se i dan-danas nalaze blizu Novog Pazara.

Grad je osnovan sredinom XV veka na ušću Jošanice i Raške i kroz njega su u prošlosti prolazili putevi od velikog značaja čija je uloga bila da povežu Dubrovnik, Bosnu i primoske krajeve sa Solunom i Carigradom. Sve vezano za ovaj grad je specifično i nesvakidašnje, a sigurno je da ćete u njemu probati najukusnije specijalitete od mesa. Ukoliko želite da se upoznate sa Srbijom, Novi Pazar treba da bude jedna od destinacija koje morate obići uz jedan od naših aranžmana.

Novi Pazar znamenitosti i atrakcije

Ono što će vam prvo privući pažnju su niske, starinske kuće u kojima su smešteni dućani zanatlija i trgovaca. U Pazaru se nalazi i staro gradsko jezero koje je posebna atrakcija svim posetiocima grada.

U Starom gradu se nalazi Altun-alem džamija koja datira i XVI veka, a koja je sazidana od lomljenog i tesanog kamena. Ova džamija ima jedan minaret i krov pokriven kupolama, što je čini jedinstvenom u ovim krajevima. Osim toga, ne sme da vam promakne staro tursko kuparilo – hamam koje je sagrađeno u čak XV veku.

Od značajnih objekata za hrišćansku kulturu i srpski narod, neizostavno je spomenuti manastir Đurđevi Stupovi koji je podigao Stefan Nemanja, davne 1171. godine. Kasnije je nadograđena i crkva pod okriljem zadužbine kralja Dragutina. Manastir je stradao u II svetskom ratu, ali je poslednjih godina XX veka započeta restauracija.

Bitan objekat je i Petrova crkva koja je podignuta u VII veku, a koja je pretrpela više razaranja i obnova. U njoj se danas nalaze freske koje su oslikane još u X, XII i XIII veku.

Novi Pazar hoteli i apartmani

Bilo da su vaš izbor Novi Pazar hoteli ili apartmani, imaćete dovoljno veliki izbor da možete lako da se odlučite za smeštaj po želji. Cene su razumne, stoga nećete imati mnogo poteškoća da nađete ono što odgovara vašem bužetu.

Novi Pazar je poznat kao grad sa najboljim domaćinima i odatle se sigurno nećete vratiti gladni. Posetite grad u kom se prepliće staro i moderno, hrišćanstvo i islam i istok i zapad.

Destinacije - Novi Pazar

Pretraga

Destinacija

  • Novi Pazar

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Apartmani Filip

Objekat Apartman Filip se nalazi u Novom Pazaru, na 16 km od Rajčinovića banje i nudi smeštaj sa pogledom na…

KONTAKTIRAJTE
Cena na upit

Aqua Spa Termale

Objekat Aqua Termale Hotel & SPA se nalazi u Novom Pazaru, na nekoliko koraka od Novopazarske banje. U ponudi je…

KONTAKTIRAJTE
5.850,00 din 4.680,00 din
VAUČER

Hotel Vrbak ND

Pola veka zaljubljivanja, sklapanja prijateljstava, ambicija, uspeha, napretka, inspiracije, tradicije i života u Hotelu Vrbak.   Ispunjen toplinom, tradicijom i…

KONTAKTIRAJTE
Od 21€

Vila Đurđevka

U selu Vojniće se nalazi brvnara Đurđevka. Imajući u vidu da se nalazi u neposrednoj blizini manastira Đurđevi stupovi, koji…

KONTAKTIRAJTE
20€/najam