Subotica putovanje

Hoteli u Subotici – Subotica putovanje: Subotica je najseverniji grad u Srbiji, smešten na 10 km od granice sa Mađarskom. Gradska arhitektura predstavlja mešavinu stilova srpskih i budipeštanskih arhitekata koji su ostavili traga na građevinama ovog grada. Zbog mešavina kultura i stilova, Subotica je danas jedan od najzanimljivijih gradova u Srbiji, čije ulice u velikoj meri svedoče o istoriji ovog vojvođanskog mesta.

Ukoliko još niste posetili ovaj grad, na našem sajtu možete proveriti koji aranžmani za Suboticu su u ponudi, odnosno koja putovanja uključuju njen obilazak.

Apartmani i hoteli u Subotici

Kada je u pitanju Subotica smeštaj koji možete izabrati prvenstveno podrazumeva hotele i apartmanske komplekse. Hoteli u Subotici nude izuzetno kvalitetnu uslugu, udobne sobe, ljubazno osoblje i blizinu svih važnih znamenitosti u gradu koje ćete sigurno želeti da posetitie.

Apartmani u Subotici su takođe odličan izbor ukoliko su vam komfor i privatnost na prvom mestu, a cene apartmana su i niže u odnosu na hotele, zbog čega je ova opcija uvek češći izbor turista koji posete Suboticu. U Subotici i njenoj okolini postoji i nekoliko hostela, pa u skladu sa svojim potrebama i preferencijama, možete u razmatranje uzeti i ovaj vid smeštaja.

Atrakcije i znamenitosti Subotice

Najvažnije znamenitosti Subotice čiji obilazak ne bi trebalo da propustite su Gradska kuća, Vojnića palata, Kuću Luke Sučića, Narodno pozorište i mnoge druge.

Gradska kuća je izgrađena početkom dvadesetog veka na glavnom gradskom trgu. Prepoznaćete je po specifičnoj mađarskoj ornamentici koja se na njoj našla pod uticajem budimpeštanskih arhitekata M. Komora i D. Jakaba, najzaslužnijih imena za izgradnju kuće. Prema projektu izgradnje, prizemlje zgrade je namenjeno kafanama i lokalima, dok spratove zauzimaju kancelarije gradskih zvaničnika.

Vojnića palata je zanimljiva turistima jer predstavlja neobičnu, za Suboticu netipičnu građevinu, koja se prema jarko crvenoj boji i ukrasima izdvaja iz mora sličnih građevina smeštenih u istom redu. Blagi gotički lukovi na prozorima sa motivom francuskog ljiljana su nešto što ovu zgradu čini posebnom i šarmantnom u odnosu na sve druge u ovom gradu.

Kuća Luke Sučića je najstarija kuća u Subotici. Podignuta je u prvoj polovini osamnaestog veka  u stilu provincijskog baroka, kao dom porodice Sučia. Kuća danas predstavlja nepokretno kulturno dobro, odnosno spomenik kulture grada Subotica.

Destinacije - Subotica

Pretraga

Destinacija

  • Subotica

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake