Do milja za Air France let dok odmarate u Accor hotelima

Avio kompanija iz Francuske Air France i hotelska grupacija AccorHotels zajednički su doneli odluku da od 20. juna 2019. godine spoje svoje programe lojalnosti – od sada će svi korisnici programa lojalnosti ove dve kompanije moći da zarađuju poene za boravak u Accor hotelima i milje za letenje Air France-KLM grupom. Evo o kakvom programu je reč.

Šta predstavlja program lojalnosti Air France-a i Accor hotela?

Hotelska grupacija Accor upravlja sa 4800 hotela, rezidencija i rizorta u preko 100 država sveta. Accor hoteli i Air France avio-kompanija su ojačali međusobnu saradnju uvođenjem Miles+Points programa kojim su spojeni svi njihovi programi lojalnosti Flying Blue i Le Club Accor Hotels.

Zajednički program lojalnosti znači da kada god odsednu u nekom od Accor hotela ili lete na nekom od letova Air France-a, a ono što ohrabruje je da Air France ponovo leti za Beograd, svi članovi programa lojalnosti Miles+Points imaju priliku da zarade poene i milje prema sledećoj šemi:

  • Za svaki evro koji je potrošen na avio-kartu ili na letu, korisnik će dobiti 0,5 poena za smeštaj u hotelu;
  • Za svaki evro potrošen na smeštaj u hotelu, korisnik će dobit 1 milju za let;
  • Korisnik uvek može da zameni 4000 milja sa programa Flying Blue za 1000 poena za smeštaj u Accor hotelima;
  • Korisnik takođe može da zameni 2000 poena za smeštaj za 1000 Flying Blue milja.
Avion na pisti

Koji su ciljevi programa lojalnosti?

Generalni direktor grupe Air France-KLM, Bendžamin Smit smatra da ova saradnja avio-kompanije i Accor hotela omogućava prevazilaženje očekivanja putnika, što i jeste njihova želja.

Naime, kako im je cilj da se Flying Blue pozicionira kao vodeći program lojalnosti u avio-industriji, dodavanjem nove usluge, koju su im omogućili partneri iz Accor-a, vrlo je verovatno da će se to i postići, jer će zajednički program lojalnosti biti od koristi i putnicima i gostima hotela.

Generalni direktor Accor-a, Sebastien Bazin je dodao da smatra da partnerstvo Air France-KLM-a i Accor-a najviše koristi korisnicima usluga, jer su se ujedinila dva velika igrača u turizmu i zajednički odvela pravila lojalti programa na viši nivo i ostvarili koncept proširenog ugostiteljstva.

Kako se koriste usluge Miles+Points?

Kako bi mogli da koriste uslugu Miles+Points, članovi klubova lojalnosti bi trebalo da povežu svoje naloge na sajtu www.flyingblue.com ili na sajtu Le Club Accor Hotels. Nakon same registracije, računanje bodova i milja će biti automatski, a korisnici će moći da uživaju u svemu što im korišćenje programa lojalnosti donosi.

Autor: Milica Đorđević | Objavljeno: 25.06.2019. | Modifikovano: 25.06.2019.