KIDS SOLO novi koncept za bezbedan let dece avionom

Avio-kompanija Air France svake godine preveze 1.400.000 mališana, dok neverovatnih 300.000 dece leti samo. Kako bi se deci obezbedio prijatan i zabavan let, ali i pomoglo roditeljima da sa što manje stresa i nervoze dožive detetov prvi let, kao što smo ranije napomenili, Air France je pokrenuo aplikacije Air France i Air France Kids.

Kako je ponovo uspostavljena linija Beograd-Pariz, i mali putnici iz Beograda će moći bezbedno da posete rodbinu i prijatelje iz inostranstva, čak i u situacijama kada roditelji nisu u mogućnosti da ih prate i lete sa njima. U daljem tekstu saznajte o kakvom Air France programu je reč.

Sigurnije putovanje dece uz Kids Solo program

Svim roditeljima je poseban stres pustiti dete da samo putuje, bez obzira koliko je veliko, zrelo i odgovorno za samostalno putovanje. Iz tih razloga, Air France je uveo jedinstveni program “Kids Solo”, o kojem smo ranije pisali.

Da podsetimo, ovaj program omogućava konstantni nadzor dece, kako od strane roditelja, tako i od strane osoblja, sve dok ne stignu na željenu destinaciju. Putem aplikacije, roditelji mogu da bukiraju karte, menjaju rezervacija, ali i prate let u realnom vremenu, od check-in-a pa sve do sletanje.

Takođe, sve informacije mogu da podele sa osobom koja dočekuje dete na krajnjem odredištu. Posebna pogodnost aplikacije je mogućnost slanja fotografije deteta sa destinacije sa osobom koja ga je preuzela nakon leta. Na taj način je omogućeno roditeljima da budu potpuno mirni i sigurni da je dete stiglo na odredište bezbedno.

Osoblje Air France-a, mališane uvek dočeka još na aerodromu i sporovodi ih do njihovih gejtova. Sličan postupak se ponavlja i onda kada ima nekoliko presedanja, sve do trenutka dok neko od staratelja ne preuzme dete.

Ono što je zanimljivo je činjenica da ukoliko mališani presedaju na aerodromu Šarl de Gol, čekanje će moći da provedu u specijalizovanim lounge-evima sa televizorom, knjigama, igricama i besplatnom Wi-Fi uslugom.

Uz Air France program do zabavnijeg leta sa roditeljima

Kako je kompaniji Air France imperativ da deca bezbedno putuju, ali i udobno i zabavno, Air France stalno usavršava svoju ponudu, čineći da let sa roditeljima bude zabavniji čak i od žurke kod kuće.

Bebe dobijaju posebne putne setove koje čine portikla, plišana igračka, kašičica, pelene, vlažne maramice i krema. Pored toga, i dečije igračke koje mališani unose u avion dobijaju poseban tretman, oznaku “Moj meda”, na kojoj piše ko im je vlasnik i na kom je letu, kako se igračke ne bi izgubile.

Deca od 6 meseci do 2 godine imaju posebne obroke, koji su napravljeni tako da budu sa organskim namirnicama, vrlo zabavno servirani i jednostavni za jedenje. U zavisnosti od uzrasta, sva deca na letu dobijaju svoj paketić za igru koji obuhvata mađioničarski set na dugolinijskim letovima (uz asistenciju Air France stjuarta koji je ujedno i mađioničar).

Pored navedenog, dečiji paketić za igru podrazumeva i šest zabavnih lekcija iz meditacija na četiri jezika. Mališani od 3 do 8 godina na dugolinijskim letovima dobijaju i bojanke i olovke, antri-stres balon i figurice životinja, dok Air France Kids aplikacija omogućava da dečiji crteži “ožive” u 3D.

Iako odvajanje od deteta može da bude veoma teško i emotivno, kako za roditelje, tako i za samo dete, Air France-ov program je obezbedio sigurnost da će deca stići na željenu destinaciju bezbedno i bez stresa.

Air France aplikacije je moguće preuzeti sa App Store-a i Google Play-a, a sva dodatna uputstva i informacije je moguće pronaći na sajtu Air France-a.

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 17.06.2019. | Modifikovano: 18.06.2019.