Raj za nudiste: Najpoznatije nudističke plaže u Grčkoj

Nudizam je još uvek tabu tema, iako smo ozbiljno zagazili u XXI vek, pa ne čudi što su nudističke plaže nešto o čemu se ne priča javno tako često. Naturizam i nudizam imaju dugu tradiciju u Evropi, odakle su se širili svetom, pa danas postoji mnogo nudističkih plaža i naturističkih resorta koju su uređeni na svetkom nivou.

Tasos Grčka - plavo more i priroda

Sam nudizam je stvar duha, slobode, filozofije i života, a nesumnjivo najviše od svega dobrog ličnog osećaja koji se teško može objasniti i opisati, bez da se prošetate bez kupaćeg kostima po osunčanoj obali koju zapljuskuju osvežavajući morski talasi. Smatra se da je nudizam u Grčkoj dostigao svetski nivo koji se ogleda u odlično uređenim plažama i savršenoj prirodi u kojoj nudisti uživaju i kojoj teže.

Grčka se može pohvaliti velikim brojem ostrva koje krase najrazličitije plaže, a u nastavku teskta saznajte koje su to najpoznatije nudističke plaže u Grčkoj, koje svake godine privlače nudiste iz svih krajeva sveta. Zato, ako pronađete nešto zanimljivo rezervišite avio karte i posetite neku od ovih destinacija sa najboljim nudističkim plažama.

Nudističke plaže na Tasosu

Jedno od omiljenih grčkih ostrva okruženo Egejskim morem, Tasos, nalazi se u severoistočnom delu Grčke. Na ovoj atraktivnoj destinaciji, koju turisti obožavaju, postoji veliki broj prekrasnih, peščanih plaža koje zapljuskuje tirkizno more. Neki delovi tih poznatih plaža su namenjeni svim onim ljubiteljima nudizma.

Najpoznatija plaža na kojoj se možete lišiti kupaćeg kostima i slobodno uživati u čarima peska, sunca i talasa jeste Paradise beach, odnosno njen istočni deo. S obzirom na to da se radi o najdužoj plaži na celom ostrvu, iza nje postoji veliki broj manjih uvala koje takođe predstavljaju skriveni raj za nudiste.

Nudističke plaže na Tasosu se mogu pronaći i ukoliko se zaputite ka jugu ostrva, prema Limenariji. Istočni deo Trypiti plaže je takođe atraktivna destinacija za nudiste, a Metalia beach poseduje brojne uvale koje ljubitelji kupanja i sunčanje bez odeće mogu koristiti kao svoj hedonistički kutak.

Kada je u pitanju Tasos nudističke plaže koje još možete pronaći na ovom atraktivnom ostrvu su i one kod Skale Maries plaže, kao i neposredno iza San Antonio plaže. Ovo su sve fino ušuškane lokacije, daleko od radoznalih očiju, kao stvorene za uživanje u čarima mora, sunca i nudizma.

Divlja plaža u Grčkoj

Nudističke plaže na Kefaloniji

Kefalonija je najveće ostrvo iz grupe Jonskih ostrva i predstavlja jedno od omiljenih letovališta brojnim turistima koji žele vrhunski provod, prelepe plaže i čisto, tirkizno more. Pored svih sjajnih mogućnosti koje Kefalonija nudi, ovo prelepo ostrvo ima i plaže na kojima svoje mesto mogu pronaći i nudisti. Nudizam u Grčkoj je dostigao novi nivo kada su popularne plaže počele da dozvoljavaju korišćenje određenih delova za sve one koji preferiraju sunčanje i kupanje bez odeće.

Neke od najpoznatijih nudističkih plaža koje možete potražiti na Kefaloniji su Spithi ili Mirtos. Spithi plaža je svakako jedna od onih koje posećuje najviše turista, a posebno je atraktivna jer je prekrivena mešavinom peska i sitnog šljunka, a voda koja zapljuskuje ove obale je čista i mirna.

S druge strane, na zapadnom delu Kefalonije plaža Mirtos je ta koja privlači ogroman broj turista, a kutak za nudiste je na severnom delu plaže. Osim ovih na Kefaloniji se može pronaći i jedna isključivo nudistička plaža – Mounda Beach, koja je pravi mamac za sve ekipe željne dobre avanture.

Nudističke plaže na Krfu

Krf je jedno od najlepših grčkih ostrva, posebno ako se uzme u obzir njegova veličanstvena priroda. Osim prekrasnih zelenih površina i obilja biljnog sveta, Krf je poznat i po fascinantnim plažama i divnom moru koje zapljuskuje njegove obale. Na ovom ostrvu nalazi se i jedna od najpoznatijih nudističkih plaža u Grčkoj – Mirtiotissa.

Ova plaža se nalazi na centralnom delu ostrva, zapadno od glavnog grada. Ovo je mesto gde se okuplja najviše ljubitelja nudizma, a to i ne čudi s obzirom na to da je plaža okružena liticama, pa se stvara poseban ugođaj samostalnosti i stapanja sa prirodom.

Kada su u pitanju nudističke plaže u Grčkoj na Krfu se mogu pronaći još neke zanimljive plaže koje su posebno interesantne turistima – Arillas plaža i Agios Stefanos. Ove plaže nisu zvanično nudističke, ali postoje određeni delovi koje spontano okupiraju kupači bez odeće pa se može reći da imaju i takav karakter.

Nudističke plaže na Kritu

Krit je najveće ostrvo u Grčkoj i jedno od najvećih u čitavom Mediteranu. Iz tog razloga i ne čudi što ovo ostrvo prednjači kada je broj plaža u pitanju. Procenjuje se da na Kritu postoji više od 600 uređenih plaža, a na svakoj od njih turisti mogu pronaći svoje idilično mesto.

Kada je u pitanju Krit nudističke plaže su brojne, a jedna od onih koja je posebno atraktivna turistima jeste Filaki Sfakion. Na njoj se nalaze pećine, sa malim uvalama i mini plažama na kojima se turisti mogu potpuno izolovati i pronaći savršeni kutak za sebe.

Peskovita plaža u Grčkoj

Nudističke plaže na Lefkadi

Lefkada je jedno od ostrva za koje se može reći da poseduje veliki broj uređenih plaža za nudiste iako se u poslednje vreme sve više i više gubi taj jaz između nudističkih i “regularnih” plaža. Ukoliko je ovog leta vaša destinacija Grčka nudističke plaže koje se nalaze na Lefkadi pronaći ćete na zapadnom delu ostrva. Neke od najpoznatijih plaža za nudiste na ovom ostrvu su Mylos, Kathisma i Pefkoulia.

Najpoznatija među njima svakako je Mylos plaža koja se dugo godina unazad svrstavala među najpoznatije nudističke plaže u celoj Grčkoj. Međutim, zahvaljujući svojoj lepoti i posebno tirkizno plavom moru koje zapljuskuje njene obale ova plaža sve više i više privlači ostale turiste. Iz tog razloga, nudisti sada ovu plažu posećuju najčešće prepodne kada nije prevelika gužva.

Nudističke plaže u Grčkoj su brojne, a na vama je samo da odaberete željenu destinaciju i pronađete onu plažu na kojoj ćete se osećati najbolje i koja će na pravi način odgovoriti svim vašim zahtevima kao turiste. Putovanje u Grčku može biti posebno interesantno svim onim turistima koji na jednom mestu žele nesvakidašnje iskustvo koje se pamti.

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 11.06.2019. | Modifikovano: 11.06.2019.