Šta sve mora da ima stan za izdavanje

Ukoliko imate nekretninu koju ste odlučili da izdajete turistima u sezoni ili kao stan na dan sigurno se pitate kako ona treba da izgleda i šta je to što bi učinilo da se budući gost u njoj oseti kao kod kuće. Istina je da je veoma važno kako ćete je urediti.

Ukoliko vam je ovo prvi put da izdajete nekretninu, ne brinite, pripremili smo za vas spisak stvari koje svaki stan za izdavanje mora imati kako bi gostima bilo ugodno.

Vrata stana

#1 Sudomašina – jer niko ne želi da pere sudove na godišnjem

Sudomašine su danas neizostavni deo domaćinstava, a neophodne su i u stanovima i apartmanima za izdavanje. Candy sudomašine predstavljaju odličan odnos cene i kvaliteta i veoma je važno da budu deo apartmana koji ste odlučili da izdate.

Stavite se na mesto vaših budućih gostiju. Verovatno su na godišnjem odmoru u drugoj državi ili su iskoristili produženi vikend za beg od dosadnih svakodnevnih obaveza. Njihovo vreme je ograničeno jer žele da obilaze znamenitosti grada u koji su došli, priušte sebi vreme za spa relaksaciju ili možda za druženje sa voljenom osobom.

Šta god da je u pitanju, sigurni smo da ne žele da provedu vreme u pranju sudova. Zato im treba omogućiti da nakon obroka brzo i lako ubace sudove u sudomašinu i puste je da odradi svoj posao dok oni uživaju u zasluženom odmoru.

#2 Ugradna rerna – mala i praktična

Ugradna rerna će mnogo obogatiti vaš apartman za izdavanje jer omogućava gostima da pripreme sebi obrok brzo i lako, bez da moraju da jedu u restoranima ili bacaju novac na dostavu hrane.

Candy ugradne rerne su pouzdane i nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za jednu od njih. Prednost jedne ovakve ugradne rerne u odnosu na onu konvencionalnu je ta što se može ugraditi u bilo koji kuhinjski element ili zid u visini očiju i time uštedeti prostor.

#3 Frižider i zamrzivač – za sladolede i sve ostale poslastice koje volimo na odmoru

Uređaji koji su takođe neophodni u stanu za izdavanje jesu frižider i zamrzivač. Ne moramo objašnjavati zašto je to tako. Pored frižidera, koji se zaista podrazumeva, preporučljivo je u apartmanu koji izdajemo imati i zamrzivač jer će gosti često poželeti da u njemu rashlade piće ili ubace sladoled koji su kupili.

Možete se odlučiti za dva odvojena uređaja ili za kombinovani frižider i hladnjak. Druga opcija je mnogo bolja i povoljnija.

Kuhinja

 

#4 Kvalitetan nameštaj – ne štedite na njemu

Velika greška koju vlasnici često prave u želji da uštede novac je sledeća: kupuju najjeftiniji nameštaj za stan koji planiraju da izdaju ili još gore, opreme apartman starim nameštajem koji kao da su dovukli sa babinog tavana. Ta odluka im se često obije o glavu jer će mnogo brže morati da ga zamene ili popravljaju nego što bi bio slučaj da su prvobitno uložili u nešto kvalitetniji i nov.

Još jedna stvar zbog koje ne bi trebalo to raditi je vaš ugled. Ne zaboravite da će na sajtovima za bukiranje nameštaja svaki vaš gost biti u mogućnosti da vam da ocenu. U vašem interesu je da ocena bude pozitivna i da mu ostanete u lepom sećanju. Pre svega, kako bi se nekad ponovo vratio, a zatim i zato što će drugi korisnici moći da vide recenziju i na osnovu nje odluče da li će odsesti u vašem smeštaju ili ne.

Budite svesni da internet sve pamti. Sigurni smo da ne želite da ostanete upamćeni kao ,,onaj lik” sa polomljenim stolicama i kupatilom kao iz horor filma, već kao domaćin koji je učinio da se gosti osećaju prijatno i dobrodošlo. Dovoljno je da posvetite samo malo pažnje uređenju enterijera. Tto ne mora da podrazumeva mnogo novca – po koja biljka i slika na zidu biće dovoljne za početak.

 

#5 Pribor za ličnu higijenu – da se gosti osete kao kod kuće

Prilikom opremanja stana ili apartmana za izdavanje zapitajte se da li biste vi želeli da odsednete u njemu. Ukoliko je odgovor ne, pokušajte da smislite šta je to što apartmanu nedostaje i što bi učinilo da se osetite kao kod kuće.

Mi imamo jedan predlog: pribor za ličnu higijenu. Mnogi putnici u žurbi oko pakovanja često zaborave da spakuju svu kozmetiku koja im je potrebna. Naš savet je da u apartmanu koji ćete izdavati gostima uvek ostavite osnovne potrepštine u vidu šampona, gela za tuširanje, paste za zube i uložaka.

Naravno, stvari poput dovoljnog broja peškira i rolni toalet papira se podrazumevaju i njih uvek treba imati u velikim količinama u stanu koji izdajete. Takođe je preporučljivo da ostaviti gostima i papuče kako bi im bilo prijatnije u stanu.

#6 Poklončići za goste – sitnice koje čine da vas upamte

Ovo je jedan final touch koji će definitivno učiniti da vas vaši gosti upamte kao sjajnog domaćina. Ostavite im mali znak pažnje u apartmanu u kom će biti smešteni. Sigurni smo da će se obradovati.

Taj poklon zaista može biti bilo šta: magnet, čokoladica na jastuku, kolač, vaučer sa popustom za neku uslugu u vašem gradu ili nešto drugo. Izbor je na vama.

Autor: Milica | Objavljeno: 01.11.2022. | Modifikovano: 01.11.2022.