Sporazum o saradnji Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic grupe

Kompanije Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic su donele sporazum o proširenju saradnje 4. februara 2020. godine, kojim će omogućiti putnicima još više destinacija i opcija za lojalti programe kada putuju prema Evropi, Velikoj Britaniji i Severnoj Americi. Ova saradnja omogućava veće prisustvo ovih avio-kompanija na Atlantiku, a putnici istih će uživati u raznim benefitima.

Koji su benefiti sporazuma za putnike?

Svi putnici ovih avio-kompanija uživaće u  novim rutama putovanja, boljem rasporedu letenja, fleksibilnijem načinu rezervisanja letova preko mobilnih uređaja, sajtova.  

Uvođenje ovog novog partnerskog sporazuma bio je logičan sled jer Air France, KLM, Delta Air Lines imaju potpisan sporazum o saradnji još od 2009. godine, a Delta Air Lines i Virgin Atlantik od 2013.

Sada će biti povezano 238 gradova u Severnoj Americi, 98 u centralnoj Evropi i 16 u Velikoj Britaniji, što znači da će putnici ovih avio-kompanija imati direktne ili letove sa jednim presedanjem do svakog kutka Severne Amerike. Pritom, sporazum omogućava i izbor od 110 transatlantskih ruta non-stop, i povećava putnički i kargo prevoz na 23 posto ukupnog transatlantskog prevoza. Takođe, odluka Air france-KLM grupe o povlačenju kupovine 31% Virgin Atlantica neće uticati na putnike ni u jednom pogledu.

Upravljanje novom grupom

Proširena saradnja Air France – KLM grupe, Delta Air Lines i Virgin Atlantica-a će izuzetno značiti kako za putnike, tako i za ove avio-kompanije jer će ojačati prisustvo na Atlantiku. Upravljanje novom grupom biće jednako podeljena između ove četiri avio-kompanije.

Sporazum povezuje lojaliti programe

Lojaliti programi gore pomenutih avio-kompanija se takođe povezuju, što znači da će svi korisnici programa Flying blue i BlueBiz moći da zarade i koriste milje. Takođe neće biti isklučeni iz pogodnosti Elite programa na svim Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic prekookeanskim letovima i onim unutar Evrope i Severne Amerike. Povezivanje lojaliti programa stupa na snagu 13. februara 2020. godine.

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 10.02.2020. | Modifikovano: 10.02.2020.