Svet Putovanja

27.03.2018 | Autor: Ivana Lukić

Španska kuhinja odiše posebnim šarmom, ukusima i bojama. Pođite putem ukusa i sitih stomaka i saznajte koja su to autentična španska jela, deserti iz Španije i jedinstvena pića koja možete probati na putovanju. Šta je tapas, šta paelja, a šta jamon iberico - saznajte u našem gastronomskom vodiču.

26.03.2018 | Autor: Milica Dabović

Pogledajte zašto krstarenje brodom predstavlja posebno iskustvo koje bi definitivno trebali da isprobate, kako funkcioniše, koji ljudi uživaju u tome i koje su prrednosti i mane jednog krstarenja. 

20.03.2018 | Autor: Isidora Ilic

Venecija je grad na obali Jadranskog mora, koji čini 118 malih ostrva i idealan je za „put u dvoje“. Pročitajte zašto Veneciju smatraju jednim od najromantičnijih i sadržinski najbogatijih gradova u Italiji. Mnogobrojne turističke atrakcije, istorijske znamenitosti, kao i prelepi pejzaži ostaviće vas bez daha.

19.03.2018 | Autor: Milena Stanojevic

Doživite putovanje u Napulj, obiđite njegove znamenitosti i ostrvo Kapri, probajte picu i saznajte sve o Maradoni, bogu fudbala, prema kome ovaj grad gaji posebno poštovanje. Napulj je poznat kao postojbina pice, koju definitivno morate probati u nekom od njegovih restorana ili picerija. 

19.03.2018 | Autor: Nataša Božić

Grad kavala važi za jedan od najlepših gradova u Grkoj. Nalazi se preko puta Tasosa. Nalazi se na severnoj obali Egejskog moraKavala grad ima bogatu istoriju. Nezaobilazan deo ovog grada jesu Kavala plaže. Saznajte koje su bitne informacije koje morate znati prilikom posete ovog grada.

19.03.2018 | Autor: Isidora Ilic

Disneyland je zajednički naziv za pet zabavnih parkova Volta Diznija koji se nalaze širom sveta. Diznilend u Parizu je jedini evropski park ovog tipa.Zbog toga se pariški Diznilend često naziva i Eurodiznilend. Saznajte kako je nastao i šta danas sve nudi svojim posetiocima Diznilend u Parizu.

16.03.2018 | Autor: Obradović Jelena

Ukoliko se pitate gde jesti u budimpešti? Šta obići u Budimpešti? Ona će Vas sigurno zanimati koji su to restorani u Budimpešti koje morate posetiti. Glavni grad Mađarske je pravi gastronomski raj. Ovaj grad je prepun kvalitetnih restorana. Kada je u pitanju Budimpešta cene hrane variraju.

15.03.2018 | Autor: Isidora Ilic

Da li ste sladokusci? Ako jeste, onda će vas sigurno zanimati koje su to prepoznatljive poslastice i najbolji deserti različitih država kako evrope tako i sveta. Sazajte koje su to slatke poslastice koje možete probati nakon vašeg obroka.

15.03.2018 | Autor: Obradović Jelena

Ako planirate put u Rim automobilom, parking u Rimu može biti veliki problem. Rim je veliki, brz i haotičan grad, a gužve u saobraćaju neizbežne. Pored gužvi, glavobolju turistima zadaje i parkiranje. Gde se sve možete parkirati i koliko to košta parking u Rimu, saznajte u ovom tekstu.

13.03.2018 | Autor: Obradović Jelena

Doživite čarobno Diznilend putovanje i probudite dete u sebi, tako što ćete poestiti neki od mnogobrojnih Diznilend parkova koji postoje širom celog sveta. Saznajte koliko koštaju karte za Diznilend, gde ih možete pronaći i koje atrakcije su dostpune.

13.03.2018 | Autor: Marija Penezić

Saznajte koje su zemlje najveći proizvođači dijamanta na svetu i kako su iskoristile ovo blago kao turistički potencijal i razvile posebnu granu - dijamantski turizam. Pročitajte i da li su rude dijamanata uvek donosile blagostanje, ili su zbog njih započeti i veliki ratovi.

19.02.2018 | Autor: Mateja Panović

Da vam ne bi neko rekao: “Evo sa kakvim se znanjem putuje u Kinu”, predstavljamo vam neke zanimljivosti o kineskom jeziku koje mogu biti korisne ako planirate putovanje u Kinu. Saznajte koje reči treba obazrivo koristiti, a koje to reči u kineskom jeziku imaju dublje, negativno značenje.

09.02.2018 | Autor: dragan antic

Ako te zanima koji su to najbezbedniji gradovi za solo putnike, koji se često odlučuju za individualna putovanja na koje odlaze sami, pogledajte sledeću listu, i naučite kojih se mera predostrožnosti treba pridržavati kako biste ostali bezbedni na putovanju.

07.02.2018 | Autor: Maja Milićević

Medicinski turizam se nalazi među najbrže rastućim industrijama na svetu. Stranci sve više posećuju našu zemlju jer su zdravstvene usluge na podjednako visokom nivou, ali cene su dosta niže. Saznajte u nastavku koje destinacije u Srbiji nude najbolje medicinske tretmane.

04.02.2018 | Autor: dragan antic

Gurmanska putovanja i biti gurman podrazumevaju da imate pravu strast za hranom i pićem, da cenite kulinarsko umeće i da nije zadovoljstvo samo da utolite glad, već i da degustirate lokalne ukuse svetskih kultura i zemalja. Pogledajte koje destinacije u Evropi su sjajan izbor za gurmanska putovanja.

26.01.2018 | Autor: Marija Penezić

Pogledajte gde u Evropi smete piti vodu sa česme. U ovim zemljama je voda za piće ispravna, a otkrivamo i u kojim zemljama preskočiti česmušu, već treba piti filtriranu vodu ili još lakše dostupnu vodu iz flašice.